Ministerul Apărării anunță că informația despre o altă rachetă rusească care ar fi intrat în spațiul aerian al Moldovei este falsă

moldova
Foto:Sasha Pleshco/unsplash

Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că informația cu privire la altă rachetă rusească care ar fi intrat astăzi în spațiul aerian al țării noastre este una falsă. În ultimele 24 de ore, structurile responsabile din cadrul instituției nu au detectat încălcări ale spațiului aerian al țării noastre.

„Ministerul Apărării va informa societatea, în mod oficial, dacă asemenea cazuri vor fi raportate. Rugăm cetățenii să se informeze din surse sigure, credibile și să nu să se lase manipulați de falsuri lansate în mediul online”, anunță reprezentanții ministerului.

Menționăm că ieri, 10 octombrie, trei rachete de croazieră de pe navele militare ruse au tranzitat spațiul aerian al Moldovei. Tranzitarea spațiului nostru a avut loc în contextul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.

E de menționat că, în dimineață zilei de 10 octombrie, în mai multe orașe din Ucraina au avut loc explozii puternice. Potrivit președintelui Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, au fost bombardate orașele Kiev, Hmelnâțkâi, Dnipro, Vinița, Ivano-Frankivsk, Zaporijjea, Harkiv, Jâtomâr, Sumî și Kirovograd. Ca urmare a bombardării centrului orașului Kiev, un parc și mai multe clădiri de infrastructură, printre care clădirea Filarmonicii, două muzee și o universitate, au fost avariate. Sunt mai multe victime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente