În perioada stării de urgență, transportatorii pot efectua deplasări ale containerelor din și spre portul Constanța

ANTA
Foto:Facebook/Agenția Națională Transport Auto

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a informat că vehiculele cu marfă, înmatriculate în Republica Moldova, în perioada stării de urgență, pot transporta containerele din și spre portul Constanța, România.

„Informăm operatorii de transport că, în conformitate cu Ordinul emis de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nr.159 din 13.09.2022, pe perioada stării de urgență se permite transportarea containerelor din/spre portul Constanța cu vehicule rutiere înmatriculate în Republica Moldova sau România, fără eliberarea autorizațiilor speciale de transport”, specifică reprezentanții ANTA.

De asemenea, a fost aprobată lista itinerarelor pentru efectuarea transporturilor cu containere, schema de circulație pentru traversarea Nodului rutier din apropierea orașului Cricova și condițiile care sunt necesar de a fi respectate.

Agenția amintește că Ordinul nominalizat a fost emis conform prevederilor pct.11 din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.32 din data de 8 august 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente