Poliția l-a reținut pe Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, în timpul protestelor din centrul capitalei

Dinu Țurcanu
Foto:tv6.md

Poliția Republicii Moldova a anunțat că, în această dimineață, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, împreună cu un grup de participanți de la acțiunea de protest din centrul capitalei, au fost arestați de către oamenii legii.

Potrivit poliției, aceștia, în timpul manifestației, au dat dovadă de un comportament neadecvat, iar împreună cu unul dintre organizatorii acțiunii de protest, Dinu Țurcanu, au avut intenția de a intra în curtea președinției și să pericliteze activitatea instituției. Astfel, aceștia au fost stopați de forțele de ordine și au fost conduși la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru documentare.

Conform comunicatului, angajații poliției de nenumărate ori i-au cerut președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcan, cât și participanților la protest, să renunțe la intențiile lor de rea-voinţă, însă aceștia nu s-au conformat cerințelor legale. Prin urmare, pe acest caz a fost inițiată o procedură contravențională în stabilirea tuturor circumstanțele.

Poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, dar să nu admită provocări la violență și la încălcarea legislației, precum și să se abțină de la acțiuni violente. Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întrunirile publice ori vor instiga sau comite acte de violență vor purta răspundere conform legislației.

Potrivit poliției, instituția nu are ca scop îngrădirea dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar aceasta trebuie să fi asumată responsabil, fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane.


Reamintim că, în data de 18 septembrie, partidul „ȘOR” a organizat un protest în fața președinției și a parlamentului. După finalizarea protestului, unii manifestanți au rămas în centrul capitalei și și-au instalat acolo corturi, în care stau și până astăzi. Organizatorii protestului spun că vor rămâne acolo în regim nonstop, până se va schimba guvernarea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente