O expoziție fotografică a unui artist elvețian va fi vernisată la Casa Zemstvei din Chișinău

muzeul-zemsvei-main_optimized
Foto:Asociația Oberliht

Mâine, 30 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziției fotografice „Spațiu rezidual: Nimic nu ne blochează drumul”, semnată de elvețianul Ruben Hollinger. Aceasta face parte din seria de evenimente organizate în cadrul laboratorul de artă Re-publica lucrătorilor culturii, care se desfășoară în incinta Casei Zemstvei din Chișinău (str. Al. Șciusev 103,)

Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg sâmbătă, 30 septembrie, între orele 16.00 și 20.00, și de luni până mircuri, 3-5 octombrie, în intervalul orar 17.00-20.00.

Sursă foto: Asociația Oberliht

Ce este laboratorul „Re-publica lucrătorilor culturii”

Laboratorul de artă Re-publica lucrătorilor culturii și-a început activitateape 19 septembrie și au fost invitați să participe artiști locali și participanții din rețeaua Art Prospect și programul Fondul Noii Democrații. Tema acestui laborator este Auto-organizarea pe timp de criză, și a fost aleasă cu scopul de a experimenta un model de societate bazat pe infrastructuri culturale alternative, pentru a împărtăși experiențe de conviețuire și cocreare și de a crește reziliența comunității culturale internaționale în fața unor crize.

Timp de trei săptămâni participanții petrece timpul împreună, reflectând asupra metodelor de
auto-organizare și la tema spațiilor culturale alternative, vor dezvoltă relații, produc proiecte noi și creează un program de evenimente pentru publicul larg. În acest proces, accentul este pus elaborarea unor metodologii de lucru.

Experiența de conviețuire va fi documentată sub formă de texte, fotografii și video create de participanți.

Ce include acest laborator

Programul este format din două părți – cea teoretică și cea practică. Partea teoretică include prezentări și ateliere, ieșiri în teren și întâlniri cu lucrători culturali, cercetători, activiști și organizații
culturale. Partea practică va rezulta în proiecte colaborative cu implicarea comunității culturale de la Casa Zemstvei, precum și cu participarea organizațiilor și inițiativelor locale din Chișinău. Laboratorul este însoțit de un program public de prezentări, proiecții de film și discuții organizate pe parcursul
celor trei săptămâni și accesibile publicului larg.

Sursă foto: Muzeul Zemsvei

În calitate de participanți s-au înscris artiști, curatori, cercetători, activiști, lucrători din sfera culturii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Republica Cehă, Elveția, Kazakhstan, Republica Moldova, SUA, Tadjikistan și Ucraina.


Re-publica lucrătorilor culturii” este un proiect organizat de Asociația Oberliht în parteneriat cu Open Place și susținut de CEC Arts Link în cadrul programului Rețeaua Art Prospect, de Institutul Cultural Danez în cadrul programului Fondul Noii Democrații, de Fundația Culturală Europeană și de Ambasada Republicii Cehe din Chișinău.

Centrul Cultural Casa Zemstvei a apărut în 2012. Acesta funcționează ca o platformă independentă bazată pe principiile incluziunii, deschiderii, accesibilității și autoorganizării. Acesta contribuie la diversificarea vieții culturale din Chișinău și oferă o nouă înțelegere a rolului pe care cultura și implicarea civică îl pot îndeplini în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente