ANRE a inițiat o investigație pe piața energiei electrice din Moldova, în care sunt vizate venituri nejustificate din 2022

ANRE
Foto:anre.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat despre inițierea unei investigații pe piața energiei electrice din Republica Moldova, după sesizarea unor încălcări legale din partea unor participanți la piața angro.

Potrivit informațiilor, recent agenția a primit o sesizare din partea Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A., în care operatorul sistemului de distribuție a informat despre identificarea unor acțiuni speculative din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în luna iunie 2022.

Conform comunicatului, la rândul său operatorul sistemului de transport electric Î.S. „Moldelectrica” a confirmat faptul că anumiți participanți la piața menționată, intenționat au indicat valori mai mici, aferente notificărilor fizice, pentru a obține un profit suplimentar care nu este justificat în documente.

Astfel, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică nr. 174/2017 și Legii cu privire la energia electrică nr. 107/2016, ANRE a iniția o investigației pe piața energiei electrice, în scopul elucidării circumstanțelor care au dus la distorsionarea funcționării pieței energiei electrice.

Rezultatele investigației vor fi publice și se vor reflecta într-o hotărâre a agenţiei, în care se vor specifica circumstanțele constatate şi măsurile dispuse.


Amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat ieri, 28 septembrie, noile tarife pentru energia termică și apă caldă, care vor intra în vigoare începând cu 1 octombrie curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente