Cinci poziții disponibile pentru persoanele fără experiență de muncă

delucru
Foto:delucru.md

Peste 11 700 de locuri de muncă sunt disponibile în Moldova. Dintre acestea, circa 9 500 (82 %) sunt deschise pentru muncitori necalificați/muncitoare necalificate. Pentru această categorie, sunt deschise multe oferte de lucru în Chișinău plata pe zi, cât și în alte regiuni ale țării. Am identificat cinci poziții de lucru, care nu necesită experiență de muncă, pe care ți le recomandăm și unde te poți angaja în cel mai scurt timp.

#1. Hamal

Acest job nu necesită experiență de muncă sau anumite specializări, ci se bazează pe forța fizică. Hamalii sunt responsabili să mute diferite lucruri, să transporte mărfuri sau obiecte grele, după caz să asambleze și să dezasambleze piese de mobilier. Salariul pentru acest post de lucru ajunge la 10 000 de lei, însă poate crește dacă ai permis de conducere și experiență în condus. Jobul oferă mai multe avantaje și sunt multe locuri disponibile de angajare sau poți plasa anunț, de tipul caut de lucru hamal. Postul de lucru este potrivit pentru persoanele rezistente la muncă fizică, care au o condiție fizică bună. De asemenea, este important un nivel înalt de responsabilitate și de planificare a timpului.

#2. Curier(ă)

Curierii sunt responsabili de livrarea coletelor sau a produselor către adresele de destinație. Ca să te angajezi pe această poziție nu ai nevoie de studii, poate doar de permis de conducere pentru automobil sau motocicletă, dacă vei livra folosind aceste unități de transport. Abilitățile, de care ai nevoie sunt: condiție fizică bună, capacități de orientare în spațiu, punctualitate, abilități de comunicare, responsabilitate și planificare. Lista de responsabilități va fi scurtă, dar este important să îndeplinești conștiincios toate sarcinile.

#3. Angajat(ă) la companie de curățenie

Responsabilitățile angajaților la companii de cleaning sunt curățarea profesională a încăperilor, birourilor, caselor sau a elementelor de mobilier și decor. Muncitorii/muncitoarele de la servicii de curățenie trebuie să aibă un nivel înalt de atenție la detalii, de responsabilitate, de organizare, să comunice eficient cu clienții, să cunoască regulile de securitate a muncii și să aibă abilități de planificare.

Un job similar în domeniul curățeniei este pentru poziția de spălător auto. Cerințele față de candidați sunt aceleași, însă procesul de muncă are particularități diferite.

#4. Chelner/chelneriță

Acest job constă din deservirea impecabilă a clienților și oferirea unei experiențe plăcute în restaurant în restaurant sau cafenea. Angajații trebuie să aibă grijă ca mesele să fie curate și îngrijite, să întâmpine clienții, să aibă o atitudine plăcută și jovială, să ajute clienții cu alegerea preparatelor sau a băuturilor, să preia comanda, să servească clienții și să le acorde toată atenția necesară. Chelnerii și chelnerițele trebuie să posede un nivel mediu de cultură generală, să cunoască cel puțin o limbă străină, să lucreze rapid, să aibă spirit de lucru în echipă, să comunice proactiv cu clienții și să gestioneze situațiile conflictuale.

#5. Operator/operatoare call centru

Angajații și angajatele din call centre trebuie să prelueze apelurile de intrare a clienților, să ofere consultanță telefonică, să direcționeze apelurile, către colegii responsabilii de subiect și să înregistreze mesajele apelantului. Pentru acest job sunt esențiale abilitățile de comunicare, un nivel înalt de răbdare, rezistență la stres și amabilitate. Avantajele acestei poziții este disponibilitatea de a lucra part-time, iar responsabilitățile profesionale se termină odată cu încheierea zilei de muncă, fără să mai fii deranjat cu emailuri sau apeluri telefonice. Poziții vacante pentru joburile enumerate, dar și multe alte oferte de lucru găsești pe delucru.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente