Poliția de Frontieră va primi 30 de autovehicule de teren și alte echipamente speciale pentru dezvoltarea sistemului de spraveghere a frontierei

Politia de Frontiera (1)
Foto: Facebook/ Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

Poliția de Frontieră va beneficia de 30 de autovehicule de teren de model Toyota Hilux și echipamente speciale oferite de către Ministerul Federal de Externe.

Contractul de donație a fost semnat săptămâna trecută, în cadrul unei întrevedere oficiale, de către șeful IGPF Rosian Vasiloi și însărcinatul cu afaceri interne al Ambasadei Republicii Federale Germane la Chișinău Ullrich Kinne. 

Cei doi oficiali și-au exprimat dorința consolidării relațiilor moldo-germane, cu referire la identificarea noilor mecanisme ce vizează preluarea bunelor practici și implementarea acestora conform standardelor UE.

În context, Rosian Vasiloi a evidențiat susținerea acordată de partea germană, care are o implicare remarcabilă în ceea ce-i privește dezvoltarea continuă a Poliției de Frontieră, în special de a pune în aplicare noul sistem de supraveghere a frontierei de stat cu utilizarea dronelor.

La rândul său, Ullrich Kinne a salutat dinamica pozitivă a cooperării bilaterale, subliniind dorința dezvoltării acesteia în domenii de interes comun.

Astăzi, 13 septembrie, în punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 48 565 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 25 291 traversări persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente