A fost aplicat sechestru pe hotelul „Național” în dosarul „Metalferos”

hotelul național
Foto:Foto: Alexandra Ustinova

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul „Metalferos,” în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat. Anunță PCCOCS într-un comunicat de presă.

Sechestrul a fost aplicat la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În dosarul „Metalferos” este investigat fostul deputat Vladimir Andronachi, acesta fiind cercetat pentru spălare de bani și crearea și conducerea unei organizații criminale.

Reprezentanții Procuraturaturii Generale au anuțat că Vladimir Andronache a fost dat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv, după ce nu s-a prezentat în fața autorităților de investigație, fiind citat repetat.

Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, „învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate-n 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei.”

Procurorii menționează că hotelul „Național” este sechestrat în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde lei.

Amintim că investigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente