Moldovagaz a anunțat prețurile noi după care se va calcula factura de consum al gazelor naturale începând din august

main-6-920×613
Foto: Moldovagaz/ Facebook

S.A. Moldovagaz a informat consumatorii finali despre intrarea în vigoare a noilor prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale.

Decizia a fost aprobată prin Hotărârea Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nr. 635 din 4 august 2022, care a intrat în vigoare ieri, 12 august.

Astfel, compania a prezentat următoarele prețuri după care vor calcula facturile consumatorilor finali:
# în punctele de intrare în rețelele de transport al gazelor naturale – 18 819 lei pe 1 000 m³ (fără TVA);
# în punctele de ieșire din rețelele de transport al gazelor naturale – 19 066 de lei pe 1 000 m³ (fără TVA);
# în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de înaltă presiune – 19 317 lei pe 1 000 m³ (fără TVA);
# în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de medie presiune – 19 654 de lei pe 1 000 m³ (fără TVA);
# în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de joasă presiune – 21 296 de lei pe 1 000 m³ (fără TVA).

Potrivit comunicatului, în aceste circumstanțe, drept bază pentru emiterea facturilor de plată pentru luna august 2022 vor servi prețurile reglementate în vigoare pe parcursul perioadei de facturare.

Astfel, în luna august, curent, procesul de citire a indicațiilor echipamentelor de măsurare în scopul facturării consumului de gaze naturale se va desfășura în perioada:
# 12-15 august 2022 – pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat până la data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale;
# 25 august-3 septembrie 2022 – pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat după data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale.


Reamintim că, de asemenea, în luna august, cheltuielile neacoperite ale Moldovagaz față de Gazprom ar putea constitui 285,4 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente