Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a prezentata datele statistice despre tinerii care au fost înregistrați cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de la începutul anului 2022.
Astfel, 29,8 % din totalul persoanelor înregistrate cu statut de șomer sunt tineri cu vârsta între 16 și 34 de ani, iar 34,3 % din tinerii înregistrați, au fost angajați în câmpul muncii cu suportul ANOFM.
De asemenea, ponderea bărbaților din totalul tinerilor înregistrați cu statut de șomer este mai mare decât a femeilor. În același timp, ponderea tinerilor care sunt pentru prima dată în căutarea unui loc de muncă este mai mare decât cea a tinerilor care au pierdut locul de muncă.
De altfel, ponderea tinerilor (șomeri) domiciliați în mediul rural este mai mare decât ponderea celor domiciliați în mediul urban.
Potrivit datelor, cei mai mulți tineri șomeri au vârsta între 30 și 34 de ani și nu dețin nici o calificare a studiilor.
Pentru a beneficia de un set de măsuri de promovare a ocupării forței de muncă, începând cu ghidarea în carieră până la cursuri de formare profesională, stagii de practică, instruire la locul de muncă, angajare și/sau avansare în carieră, adresați-vă la cea mai apropiată structură teritorială pentru ocuparea forței de muncă a ANOFM.
Adresele acestora pot fi găsite aici.