(foto) Mileștii Mici, o destinație memorabilă pentru o vacanță liniștită în Moldova. De ce să faceți un popas la Casa rurală „Doina și Ion”

5

Deși ne este greu să părăsim marile orașe, cu restaurante uimitoare, cu baruri și muzee, aglomerația, agitația și ritmul alert pot provoca oboseală și stres. Uneori avem nevoie de o pauză, dar nu dispunem de timp pentru vacanțe îndelungate. În acest caz, comuna Mileștii Mici, situată la doar 20 de kilometri la sud de Chișinău, poate fi destinația de weekend numărul unu. Fie că luați mașina sau transportul public, în jumătate de oră vă pomeniți în sânul naturii.

Regiunea Mileștii Mici are 200 de kilometri de tuneluri de calcar și este vestită în toată lumea pentru colecția de vinuri ce include peste două milioane de sticle. Potrivit Cărții Recordurilor Guinness, vinăria Mileștii Mici deține cea mai mare colecție de vinuri din lume.

Pe lângă faptul că aveți posibilitatea de a vă plimba prin orașul subteran, savurând băuturi de înaltă calitate, aici găsiți liniște în locuri pitorești. Din sat se deschide o vedere panoramică spre lanurile imense de viță-de-vie.

Pentru o experiență cât mai autentică, faceți popas la una dintre pensiunile din zonă. În imediata apropiere a Combinatului de Vinuri de Calitate și a galeriilor subterane se află casa rurală „Doina și Ion” care, din spusele gospodarului Vitalie Guzun, nu este doar un spațiu de cazare, ci o întruchipare a sufletului țărănesc. Casa rurală „Doina și Ion” a fost amenajată de soții Guzun, Lucia și Vitalie. De aproximativ 14 ani, casa și-a deschis ușile pentru oaspeți, cu scopul de a promova obiceiurile tradiționale, turismul intern și dezvoltarea locală.

Vitalie ne-a povestit că și-a dorit mult să aducă turiști străini în satul Mileștii Mici, să le arate cultura noastră, iar ei, la rândul lor, să-și împărtășească cultura lor. Astfel, de-a lungul anilor, pensiunea a găzduit oaspeți din Uzbekistan, China, Franța, Germania, Polonia, Cehia, România, Rusia și din țările baltice.

Pensiunea se distinge printr-un stil arhitectural autentic, caracteristic locuinței tradiționale, prin ambianță plăcută și prin liniște.

Ce include cazarea

Oaspeților le sunt puse la dispoziție un meniu de bucate tradiționale gătite din produse sănătoase și vinuri de casă dintr-o colecție de peste 15 ani. În curte există zonă de grătar și două foișoare pentru petreceri în aer liber, acompaniate de formația folclorică din Mileștii Mici, cu o experiență de peste 37 de ani. Cei care adoră odihna activă pot juca tenis de masă sau pot beneficia de excursii externe. Printre facilitățile pensiunii se numără:
# conexiune gratuită la Wi-Fi 5G;
# televiziune digitală;
# terasă exterioară cu spațiu închis;
# balansoar și bazin mic pentru copii;
# animale domestice;
# gazda vorbește limbile: română, rusă, italiană și engleză;
# biciclete pentru plimbări în zonă;
# acces facil la transportul public și la atracțiile turistice din regiune.

Camerele

Pensiunea are o capacitate de maximum 10 persoane. Fiecare cameră are un decor tradițional, este dotată cu baie, WC, televizor și spații pentru depozitarea lucrurilor personale. Ai parte de saltele confortabile și lenjerie de pat.

Cum ajungi

Adresa: Mileștii Mici, strada Ștefan cel Mare 37

Găsiți informație despre pensiune și aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente