Clătite cu somon, budincă sau brioșe sănătoase. Nutriționista Ana Gospodinov, despre ce este bine să consumăm la micul dejun

nutritie

Se spune că sănătatea este cea mai de preț comoară a unui om, iar din acest motiv am decis că este necesar să amintim cum putem să contribuim la starea de bine a organismului nostru. Așadar, am decis să dăm start unei serii de materiale dedicate sănătății, în care vom discuta despre mai multe detalii ale unui mod de viață sănătos.

Pe parcursul proiectului, vom fi ghidați în domeniul sănătății de către Ana Gospodinov, tânără originară din orașul Leova. Dânsa activează ca antrenoare fitness și ca nutriționistă, iar tot timpul liber îl dedică blogului ei de pe Instagram, acolo unde încearcă prin postări și istorioare să informeze cât mai mulți oameni în domeniul modului de viață sănătos.

Specialiștii din domeniul sănătății sunt de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Însă, adesea oamenii spun că fie nu reușesc să gătească, fie nu au poftă sau nu au idei. Astfel, primul material al acestei serii îl dedicăm micului dejun. Mai exact, Ana ne va prezenta cinci idei de mic dejun sănătos și echilibrat care să îmbunătățească starea noastră fizică, care totodată ne vor oferi un boost de energie pentru toată ziua.

„Consumul unui mic dejun sănătos contribuie la menținerea nivelului de zahăr din sânge pentru o perioadă mai lungă, de unde rezultă senzația de sațietate. De asemenea, ingerarea alimentelor proteice dimineața poate avea un impact major asupra alegerii ulterioare a meselor de prânz și cină”, a argumentat experta.

Să mănânc proteine la micul dejun? Ana ne povestește că da, obligatoriu, pentru a te menține în formă toată ziua. „În primul rând, pentru că îți oferă toate substanțele nutritive necesare pentru activarea metabolismului și a funcțiilor cognitive, îți furnizează energie pentru întreaga zi și îți asigură senzația de sațietate în prima parte a zilei.”

Nutriționiștii recomandă consumul de proteice la mic dejun, întrucât un mic dejun proteic scade din pofta de dulce și din dorința de a servi gustări pe tot parcursul zilei.

„Dacă optezi pentru un croasant și o cafea, atunci aportul de proteine este minim și o să ți se facă repede foame, deci trebuie evitat acest tip de mic dejun”, a concluzionat Ana.

Antrenoarea și nutriționista noastră vă recomandă următoarele idei pentru un mic dejun echilibrat, sănătos, proteic și de-a dreptul energizant.

#1. Omletă

Înlocuiți omletă simplă din fiecare dimineață cu minibrioșe coapte din ouă. Astfel, amestecați ouăle împreună cu legume tăiate mărunt, apoi puneți-le în forme de minibrioșe care vă vor părea de zeci de ori mai apetisante.

#2. Budincă de brânză

Budinca este o opțiune bună pentru micul dejun, având în vedere că nu necesită o cantitate mare de făină. O poți prepara de cu seară și s-o mănânci atât la micul dejun, cât și ca gustare. Pentru rețeta clasică avem nevoie de: brânză de vaci, făină integrală, vanilie la dorință și, după gust, miere.

#3. Clătite cu somon

Pentru clătite folosim lapte, ouă și făină integrală. Ungem clătitele cu cremă de brânză, adăugăm somon și castravete. Pe lângă faptul că este un mic dejun proteic, este și foarte bogat din punct de vedere benefic, fiindcă în componența acestui tip de pește se mai regăsesc și acizi grași din grupul Omega, atât de necesari organismului nostru.

#4. Toast cu ou și avocado

Tragem la tigaie două felii de pâine, întindem avocado pe felie, aranjăm tijele de sparanghel (preventiv pregătite la cuptor de cu seară și păstrate în frigider cu grijă). Punem deasupra ouăle (pregătite cum ne place, mai moi sau mai tari), presărăm mărar, sare, piper și micul dejun sănătos e gata.

#5. Brânză de vaci proaspătă cu fructe

Adaugă niște fructe proaspete peste brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsime, apoi garnisește cu nuci tocate, cu alune sau cu fructe uscate pentru a-i conferi o textură crocantă.

Savurăm un mic dejun delicios și sănătos!

Dacă aveți alte întrebări pe care ați dori să le dezbatem în cadrul următorului material, vă rugăm să le lăsați pe Instagram-ul nostru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente