Animație, Game Design și New Media. De la 1 septembrie, studenții vor putea obține o diplomă în aceste domenii

Foto:unsplash/ Kelly Sikkema

De la 1 septembrie 2022, studenții din Republica Moldova vor putea să opteze pentru obținerea unei diplome de studii superioare pentru specialități precum Animație, Game Design și New Media. Toate acestea sunt posibile datorită lansării Programului Profesiile Viitorului care promovează economia digitală, creativă și circulară și care contribuie la creșterea competitivității industriilor-cheie din țara noastră.

Programul de studii deține următoarele cursuri: 
# programare de jocuri;
# conceptualizarea jocurilor;
# crearea de personaje pentru specializarea de Game design;
# animație 3D și producția personajelor și elementelor de animație 3D;
# animație 2D cu accent pe producția desenelor animate;
# producție multimedia pentru specializarea New Media.

Acestea sunt dezvoltate și validate de către companii din domeniu pentru a susține conexiunea ofertei educaționale cu cererea de pe piața muncii.

„Selectarea celor trei domenii noi, care urmează a fi introduse la trei universități din țară, a fost posibilă datorită unui efort comun între reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, ai universităților, ai companiilor din domeniul creativ și din expertiza internațională”, menționează Michelle Iliev, expertă în educație.

Mai mult decât atât, cursurile noilor specialități vor fi predate de profesori practicieni, inclusiv în cadrul laboratoarelor specializate de la Mediacor, Artcor și Tekwill, dar și de lectori internaționali care vor fi invitați să țină ore și masterclassuri specializate studenților.

„După o primă generație de absolvenți, am mărit capacitatea numărului de profesori care vor preda complet aceste programe, iar sectorul privat va oferi internshipuri și anumite componente pe partea practică, care va avea loc în cadrul companiilor sau pe teritoriul centrelor de excelență Artcor și Mediacor”, relevă Michelle Iliev.

Începând cu semestrul al doilea, stagiile de practică vor fi efectuate în cadrul unor companii, iar cei mai buni studenți vor beneficia de burse și vor avea ocazia să participe la competiții și evenimente internaționale.

„Programul Profesiile Viitorului: Animație, Dezvoltare Jocuri și Multimedia” a fost implementat de Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de către USAID și de Ambasada Suediei.


Taguri: #Admitere 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente