Universitatea Tehnică a Moldovei a organizat Școala de Vară eTwinning la care au participat 140 de cadre didactice

UTM
Foto:UTM

Ediția din acest an cu genericul „Educația de calitate: către un viitor inclusiv, durabil și frumos” a avut loc în format hibrid, online prin intermediul GoogleMeet și pe teren în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, cu participarea a 140 cadre didactice (50 participanți pe teren și 90 participanți online) din învățământul general și profesional tehnic. Grupul țintă a reprezentat atât mediul urban cât și cel rural, din diferite regiuni ale Republicii Moldova.

Participanții au fost salutați tradițional de prof. univ. dr. hab., Viorel Bostan, Rector al Universității Tehnice a Moldovei, care a menționat că pentru UTM este o responsabilitate aparte pregătirea cadrelor didactice, deoarece resursele umane sunt cea mai valoroasă resursă într-un sistemul educațional, iar eTwinning este o platformă extraordinară care vine să completeze acel cadru tradițional care este în clasă și abordează diverse tematici importante cum ar fi eficiența energetică, schimbarea climatică, dezvoltarea durabilă sau digitalizarea.

Sesiunile în plen și atelierele de lucru au fost reflectate în tema anuală a programului eTwinning – „Viitorul nostru frumos, durabil, pentru toți: Școlile și noul Bauhaus european”. Expertele invitate, Nina Bîrnaz, dr. în pedagogie, conf. univ. USM, a făcut o prezentare la tema „Taxonomia sarcinilor didactice în contextul formării competențelor pentru dezvoltarea personală, incluziune socială şi inserţie profesională” și Rodica Siminiuc, dr. în științe tehnice, conf. univ. UTM, a vorbit participanților despre „Formarea culturii alimentare la elevi: verticalitate pentru sănătate”.

În rezultatul activităților din cadrul atelierelor de lucru, participanții au elaborat 24 de schițe de proiect eTwinning, care vor fi înregistrate pe noua platforma eTwinning school-education.ec.europa.eu (European School Education Platform) și implementate în următorul an de studii în parteneriat cu alte școli din Europa.

Scopul principal al evenimentului a fost consolidarea comunității eTwinning la nivel național și dezvoltarea competențelor de colaborare și digitale în vederea creșterii calității proiectelor educaționale eTwinning implementate de către cadrele didactice din Republica Moldova. 

Școala de vară eTwinning a fost organizată cu sprijinul financiar acordat de către Comisia Europeană și Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente