Cererile Cancelariei de Stat privind anularea majorării tarifelor la transportul public vor fi examinate la Judecătoria Chișinău

troleibuze
Foto: Regia Transport Electric Chișinău

Curtea de Apel Chișinău anunță, că cererile Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat privind anularea deciziei Consiliului municipal Chișinău cu privire la majorarea tarifelor la transportul public în capitală la 6 lei au fost strămutate pentru examinare în Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Curtea de Apel Chișinău menționează: „Corespunzător, în temeiul încheierilor respective, cauzele de contencios administrativ vor fi transmise instanței competente [Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani], pentru a fi examinate, conform competenței”.

Amintim că, astăzi, 30 iunie, Comisia Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a anunțat că „Parcul Urban de Autobuze” și „Regia Transport Electric Chișinău” ar urma să suspende unele servicii de transport public către populație din cauza lipsei mijloacelor financiare necesare.


Pe 27 iunie, Ion Ceban a anunțat că guvernul ar fi atacat în judecată decizia Consiliului Municipal Chișinău care dispune majorarea tarifele la transportul public în capitală la 6 lei.

Amintim că, din 1 iulie, prețul pentru o călătorie cu transportul public va fi de 6 lei. Anunțul a fost făcut de Primăria Chișinău.

De asemenea, tot începând cu 1 iulie, prețul pentru o călătorie cu microbuzul ar putea costa 6 lei, iar în suburbii până la 12 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente