(doc) Consiliul Municipal Chișinău a dat undă verde pentru scumpirea călătoriilor cu transportul public

bandă transport public
Foto:chisinau.md

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi, 13 iunie, cu 30 de voturi Metodologia de calculare a tarifului pentru călătoria în transportul public municipal, costul unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie. Decizia finală urmează să fie aprobată de primarul capitalei.

Potrivit noului regulament, primarul general al municipiului Chișinău a fost împuternicit să stabilească valoarea de referință pentru transportul călătoria cu troleibuzul și autobuzul în municipiul Chișinău, cât și stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public municipal.

Pe lângă metoda de calcul pentru călătoriile cu transportul public, în regulamentul votat astăzi se include și o listă cu 13 puncte care prevede tipurile de persoane care vor avea dreptul să călătorească gratuit cu transportul public. Documentul aprobat poate fi consultat mai jos.

Amintim că, anterior, Ion Ceban a propus un proiect de ajustare a tarifului pentru călătoriile în transportul public din Chișinău, care prevedea un tarif de până la 6 lei pentru o călătorie.

La momentul de față, o călătorie cu transportul public în Chișinău costă 2 sau 3 lei, în funcție de tipul transportului (troleibuz sau autobuz). Tarifele pentru călătoriile în transportul public municipal au fost majorate ultima dată în anul 2009.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente