(foto) O companie din Anenii Noi, care gestionează o carieră de nisip, va ajunge pe banca acuzaților

politia
Foto: politia.md

Poliția Republicii Moldova a informat că, în perioada ianuarie-aprilie 2022, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea ilegală a unei companii din raionul Anenii Noi. Aceasta gestionează o carieră de nisip și a cauzat prejudicii materiale administrației publice locale din raionul respectiv de câteva milioane de lei.

Potrivit autorităților, polițiștii au constatat că administratorii companiei au dispus efectuarea lucrărilor de extragere a nisipului de pe un teritoriu care nu era destinat acestei activități, ignorând prevederile legislației.

Drept urmare, pe o suprafață de 23 de terenuri priconizate lucrărilor agricole, dar și pe o parte a suprafeței drumurilor de câmp, care constituie o proprietate publică, au fost extrase cantități mari de nisip

Conform poliției, administrația publică locală a suferit un prejudiciu material de peste 9 milioane de lei. 

Astfel, pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru samavolnicie, adică exercitarea unui drept legitim sau presupus în mod arbitrar şi încălcarea ordinii stabilite, cu cauzarea daunelor în proporţii mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice. Persoanele culpabile în această infracțiune riscă o detenție de la trei până la opt ani de închisoare.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în această schemă de fraudă.

politia.md
politia.md
politia.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente