Mere moldovenești au fost exportate în 18 țări ale lumii în decursul lunii aprilie 2022. Care sunt statele gazdă

mere
Foto: Facebook/Asociația Moldova Fruct

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe, Moldova Fruct, a informat că, în luna aprilie 2022, merele moldovenești au fost exportate către 18 destinații din întreaga lume, precum Federația Rusă, România, Armenia, Belarus, Arabia Saudită, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite etc.

Potrivit asociației, producătorii au reușit să comercializeze în luna precedentă mai mult de 25 000 de tone de mere, comparativ cu 20 000 de tone de mere vândute în aceeași perioadă a anului trecut.

Amintim că, la începutul lunii martie 2022, Moldova Fruct și-a exprimat dorința de extindere a potențialilor cumpărători în comercializarea merelor moldovenești care, la momentul respectiv, erau amplasate de către producătorii locali în depozite frigorifice, în contextul crizelor apărute din sectorul agricol după declanșarea războiului de către Rusia asupra Ucrainei.

De asemenea, peste 13 000 de tone de mere produse în Republica Moldova, din recolta anului 2021, au fost exportate și pe alte piețe de desfacere decât cea din Federația Rusă, precum Uniunea Europeană, Asia Centrală, Golful Persic și Africa de Nord. În premieră, fructele moldovenești au fost exportate în Germania, Kuwait, Malaysia și Kârgâzstan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente