37 000 de moldoveni au participat la marșurile de astăzi. 90 de persoane sunt vizate în cazuri de nerespectare a legislației

9 mai
Foto: Foto: #diez

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a susținut un briefing de presă privind desfășurarea evenimentelor dedicate sărbătorii de 9 mai și acțiunile forțelor de ordine până la această oră.

Potrivit lui, pe parcursul zilei de astăzi, a fost întreprinsă o serie de măsuri de menținere a ordinii publice pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În 50 de localități din Moldova au fost organizate marșuri în contextul zilei de 9 mai, în cadrul căror au participat în total circa 37 000 de cetățeni, 7 000 dintre aceștia fiind din Chișinău.

În ceea ce ține de încălcări, poliția a înregistrat 42 de cazuri de nerespectare a legislației Republicii Moldova, cu implicarea a 90 de persoane, 24 dintre care au fost identificare și se află în procesul de examinare.

38 dintre acele 42 de materiale înregistrate au fost cu referire la Panglica Sfântului Gheorghe și a altor simboluri interzise. Polițiștii au întocmit 12 procese verbale pe baza acestor încălcări, cinci dintre acestea implicând locuitorii capitalei.

Potrivit poliției, nu există o diviziune în modul de asumare a răspunderii în fața legii, astfel toate persoanele cu funcție de răspundere, politicienii și cetățenii sunt pasibili de răspundere contravențională.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente