„Simțiți-vă liber, dar în limitele legislației.” Cum va acționa poliția de 9 mai

dsds

Azi, șefii subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne au organizat o conferință de presă despre planul activităților de prevenire și asigurare a ordinii publice în contextul sărbătorii de 9 mai.

Conducerea poliției naționale avertizează că vor „acționa cu fermitate” în cazul în care, pe 9 mai, vor fi încălcări, inclusiv prin utilizarea publică a simbolurilor interzise, având în vedere panglica Sfântului Gheorghe. „Rugăm oamenii să se manifeste liber, dar în limitele legislației”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șef al Inspectoratului General al Poliției.

Acesta a mai menționat că, de 9 mai, poliția nu va cădea pradă provocărilor și va acționa prin prisma legii. „Suntem pregătiți pentru orice fel de provocare. Rugăm cetățenii să respecte legislația în vigoare”, a explicat Cernăuțeanu.

Conform noii legi, în cazul în care o persoană fizică va confecționa, va vinde, va deține sau va răspândi public aceste simboluri, aceasta va risca să obțină o amendă între 4 500 și 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. În cazul persoanelor juridice sau cu funcții publice amenzile se ridică până la 18 000 de lei.

Amintim că pe, 3 mai, Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a semnat legea care permite utilizarea panglicii Sfântul Gheorghe pe teritoriul UTA Găgăuzia, iar pe 5 mai, Curtea de Apel Comrat a suspendat legea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente