La eveniment vor fi prezenți mai multe personalități din domeniul culturii, iar Orchestra municipală de Cameră ,,Camerata Chișinău”, în frunte cu dirijorul Mihai Amihalachioaie, va prezenta un recital de muzică clasică.
Valentina Volontir, șefa Direcției Cultură, raportor asupra proiectului de decizie, a menționat că maestrul Eugen Doga este un adevărat geniu, o personalitate unicat, compozitor, academician, profesor, dirijor, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, Artist al Poporului, Cetățean de onoare al orașului Chișinău, autorul melodiei imnului Chișinăului. Iar în anul 2022, compozitorul își va sărbători jubileul de 85 de ani. „Prin faima sa și contribuția adusă țării noastre în lume, artistul Doga este demn de laude și onoruri care putem să le aducem noi, cetățenii municipiului Chișinău”, a specificat șefa Direcției cultură.
Valoarea operei create de Eugen Doga este înalt apreciată de contemporani. Valsul creat de Doga, considerat apogeul creației sale artistice, a fost declarat de președintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan „Valsul veacului XX”, iar fondul UNESCO l-a inclus în galeria capodoperelor muzicale ale secolului anterior.
Eugen Doga este unul dintre cei mai renumiți compozitori de cinematograf și filme TV. El a scris muzică la peste 200 de filme: „Nunta la palat”, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pe o vară”, „Anna Pavlova”, „Gingașa și tandra mea fiară”, „Șatra” și, desigur, „Lăutarii”.
În anul 2001, Eugen Doga a fost inclus în prestigioasa antologie „Compozitorii secolului XX”.