Alexandr Romanov, luptător de UFC din Moldova, obține cea de-a 16-a victorie consecutivă din carieră

lost sports
Foto: Lost Sports

Alexandr Romanov, sportiv de Ultimate Fighting Championship (UFC) originar din orașul Comrat, s-a duelat cu americanul Chase Sherman și a obținut a cincea victorie consecutivă din UFC și a 16-a din carieră.

Pentru „King Kong” (acesta fiind numele de ring al lui Alexandr Romanov) aceasta a fost a cincea luptă în cadrul promoției UFC, precedentele patru meciuri fiind câștigate de către sportivul din Moldova înainte de limită (două victorii prin submission, una prin descalificarea adversarului și una prin knock-out). În fața lui Sherman a câștigat, din nou, prin submission.

Alexandr Romanov s-a născut în orașul Comrat din RSS Moldovenească. A început să se antreneze în lupte libere la vârsta de șapte ani. A făcut parte din mai multe echipe moldovenești care au participat în turnee mondiale (două de seniori și două de juniori) și europene (cinci de seniori, trei de luptători din grupa de vârstă). Cel mai bun rezultat al său a fost o medalie de bronz la Campionatele Mondiale Universitare din 2016. Ultima sa performanță până în prezent a avut loc la Campionatele Europene de lupte din 2020, unde s-a clasat pe locul 12. A fost, de asemenea, de două ori medaliat cu bronz la campionatele United World Wrestling.

La categoria grea, Romanov avea deja 11 victorii când, în 2019, a semnat contract cu UFC. De atunci are deja cinci victorii consecutive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente