O autospecială SMURD din Moldova s-a deplasat în ziua de Paște spre Odesa, într-o misiune de salvare a unui copil

SMURD
Foto:Facebook/ Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că, duminică, 24 aprilie, la ora 12.23, o autospecială SMURD din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr. 1 a IGSU, cu patru persoane la bord – doi paramedici ai Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și doi medici de la Institutul de Medicină Urgentă – s-a deplasat din Republica Moldova spre un spital din orașul Odesa, Ucraina.

Conform comunicatului, autospeciala SMURD urma să preia un copil în vârstă de 12 ani, care ulterior trebuia să fie transportat către un spital din România. Însă, din cauza stării extrem de grave și instabile a pacientului, acesta a decedat la spitalul din Odesa. Astfel, autospeciala SMURD, ajunsă la spital după decesul copilului, s-a deplasat înapoi în Republica Moldova.

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a informat că salvatorii și pompierii IGSU au efectuat peste 40 de misiuni de salvare în prima zi de Paște. Pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în misiunile de salvare au fost antrenați 600 de angajați cu 200 de unități de tehnică.


Amintim că în data de 24 februarie 2022, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente