La UTM a avut loc FrancoForumul bazat pe parteneriatul între universitate, clasele bilingve francofone și Asociația Profesorilor de Franceză din Moldova

UTM-AUF-2048×1464.jpg
Foto: UTM

UTM este ferm convinsă că o colaborare autentică și strategică este esențială pentru funcționarea și dezvoltarea propice a tuturor partenerilor interesați îmbunătățind esențial eficiența și succesul global al acestora. Redinamizarea Francofoniei în cadrul UTM a devenit unul din obiectivele sale strategice în vederea asigurării continuității parcursului educațional francofon al tinerilor, în special al celor din clasele bilingve, prin inițierea unor parteneriate durabile dintre mediul preuniversitar și cel universitar.

În acest scop, Serviciul Relații Internaționale al UTM, prin intermediul filierelor francofone Informatică și Tehnologii Alimentare și Centrului de Consultață și Orientare în Carieră (CCOC) în parteneriat cu Clasele bilingve francofone din RM, proiect educațional susținut atât de Ministerul Educației și Cercetării al RM, cât și de Statul Francez, Asociația Profesorilor de Franceză din Moldova (APFM) și Biroul Național AUF-Moldova a organizat, în data de 14 aprilie 2022, FrancoForumul: Parteneriat UTM, clase bilingve francofone și APFM.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența dlui Viorel BOSTAN, rector UTM, dnei Daniela POJAR, prorector UTM, Excelenței Sale Graham PAUL, Ambasadorul Franței în RM, dnei Olesea CIOBANU, consultant principal, Direcția Politici în domeniul învățământului superior, Ministerul Educației și Cercetării din RM, dlui Ghenadie RÂBACOV, coordonator proiect Clase bilingve francofone, dnei Cristina ENICOV, președintele APFM, dnei Claudia VIȘAN, directoare BN AUF-Moldova, dnei Elena MUTRUC, Customer Success Manager, Pentalog Chișinău, reprezentanților Alianței Franceze din RM, CCOC, administrației UTM, directorilor celor 8 Licee bilingve francofone din RM, studenților și elevilor.

Forumul a fost organizat în coordonare cu dna Nina PUȚUNTEAN, specialistă principală pe programe internaționale, responsabilă de proiecte francofone, și dna Daniela ISTRATI, responsabilă al Filierei Francofone „Informatică” din cadrul FCIM UTM.

Prin aceste acorduri de colaborare își doresc antrenarea elevilor și studenților în acțiuni comune, atractive și practice, colaborarea cu mediul de afaceri și revigorarea științelor exacte predate în limba franceză atât cu sprijinul partenerilor naționali cât și celor internaționali.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente