(foto) Dețin miliarde la o vârstă mai mică de 30 de ani. Topul celor mai bogați tineri din lume în anul 2022

tineri bogati 2022
Foto:colaj diez

Tradițional, în fiecare an, revista Forbes întocmește topul celor mai bogați oameni din întreaga lume. În 2022, în listă se regăsesc 2 688 de miliardari, cu 87 mai puțini decât anul trecut. În acest an, au fost înregistrate 12 persoane care au reușit să intre în listă până la vârsta de 30 de ani.

Cea mai tânără persoană din listă are 19 ani și o avere de peste 2,4 miliarde de dolari. Mai jos, vă prezentăm topul celor mai bogați tineri din lume în anul 2022.

#1. Kevin David Lehmann (19 ani) – 2,4 miliarde de dolari

Lehmann a devenit cel mai tânăr miliardar din lume după ce a moștenit oficial pachetul de 50 % al tatălui său din principalul lanț de farmacii din Germania, dm (drogerie markt).

Compania și-a început activitatea în 1973, când Goetz Werner și-a deschis primul magazin în Karlsruhe, Germania. Astăzi, dm are aproximativ 3 700 de locații. În 1974, tatăl lui Kevin David Lehmann, Guenther, care conducea lanțul alimentar Pfannkuch al familiei sale, a investit în dm. Guenther a transferat proprietatea acțiunii sale de 50 % dm către Kevin David în 2017.

Nici Kevin David, nici tatăl său nu au fost implicați operațional în dm. Se știe foarte puțin despre ei.

#2. Pedro Franceschi (25 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

Pedro este un tânăr originar din Brazilia. Acesta și-a obținut averea din activitatea IT. Este fondatorul Brex Inc, o companie americană de servicii financiare și tehnologie cu sediul în San Francisco, California. Brex oferă carduri de credit de afaceri și conturi de administrare a numerarului companiilor de tehnologie. Tânărul și-a făcut studiile la Universitatea Stanford.

#3. Wang Zelong (25 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

Wang este originar din China și a moștenit o miză în valoare de peste 1,3 miliarde de dolari în CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide Co., care tranzacționează la bursa din Shenzhen. Compania produce pigment de dioxid de titan, un pigment alb care poate fi utilizat în acoperiri, materiale plastice, cerneală și alte materiale.

#4. Alexandra Andresen (25 de ani) – 1,3 miliarde de dolari

#5. Katharina Andresen (26 de ani) – 1,3 miliarde de dolari

Cele două tinere, de 26 și respectiv 25 de ani, au apărut pentru prima dată în catalogul Forbes în lista celor mai tineri miliardari din lume în 2016 și tot de atunci ocupă an de an primele poziții.

Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, stră-stră-străbunicul tinerelor înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia.

Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice 80 % din acţiunile companiei Ferd Holdings.

Alexandra este pasionată de hipism și a câștigat multiple premii și onoruri în competiții de dresaj de cai.

De cealaltă parte, în mediul online despre sora sa Katharina găsim informație despre faptul că are probleme cu legea, aceasta a urcat în stare de ebrietate la volan și s-a ales cu amenzi usturătoare, dar și cu suspendarea dreptului de a conducere.

#6. Henrique Dubugras (25 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

Este un tânăr originar din Brazilia. Acesta și-a obținut averea din activitatea IT. Împreună cu Pedro Franceschi este fondatorul Brex Inc, o companie americană de servicii financiare și tehnologie cu sediul în San Francisco, California. Brex oferă carduri de credit de afaceri și conturi de administrare a numerarului companiilor de tehnologie.

#7. Austin Russell (27 de ani) – 1,6 miliarde de dolari

Russell a renunțat la studiile de la Universitatea Stanford în 2012, după ce a primit o bursă Thiel de 100 000 de dolari pentru a lansa Luminar Technologies, care produce senzori și alte tehnologii pentru vehicule autonome. Senzorii săi ajută acum autoturismele unor clienți, precum Volvo și Toyota, să „vadă” împrejurimile automobilului. Russell a dezvoltat ideea pentru Luminar când avea doar 17 ani și studia fizica la Universitatea Stanford. Russell deține aproximativ o treime din companie.

#8. Ryan Breslow (27 de ani) – 2 miliarde de dolari

Breslow este cofondatorul Bolt Financial Inc., un start-up care facilitează plățile online și care a asigurat o evaluare de 11 miliarde de dolari de la investitori în ianuarie. Ryan era interesat de comerț și făcea site-uri pentru comerț electronic încă din liceu. El și-a continuat studiile la programul de informatică de la Stanford și a cofondat Stanford Bitcoin Group, dedicându-se cercetări viitorului banilor și sistemelor financiare. În 2014, a părăsit Stanford pentru a crea Bolt.

#9. Gary Wang (27 de ani) – 5,9 miliarde de dolari

Gary Wang a cofondat și este director de tehnologie al schimbului de criptomonede FTX. Absolvent al MIT, Wang a lucrat la Google construind sisteme pentru a agrega prețurile pentru milioane de zboruri, înainte de a se conecta cu colegul miliardar Sam Bankman-Fried pentru a lansa FTX în 2019.

Construit „de către comercianți, pentru comercianți”, FTX este una dintre cele mai importante burse pentru cumpărarea și vânzarea de derivate cripto.

#10. Gustav Magnar Witzoe (28 de ani) – 4,5 miliarde de dolari

Gustav Magnar Witzoe este un miliardar norvegian și un acționar semnificativ al companiei de creștere a somonilor –  Salmar ASA. În anul 2013, tatăl său, care este și fondatorul Salmar ASA, i-a transferat 47 % din acțiunile companiei. De asemenea, tânărul face investiții în tehnologie și imobile.

Gustav, la fel ca una dintre surorile Andresen, a avut probleme cu legea. La vârsta de 19 ani, acesta a executat două săptămâni de închisoare pentru depășirea vitezei cu automobilul.

#11. Stanley Tang (29 de ani) – 1,2 miliarde de dolari

DoorDash, aplicația de livrare de alimente Fang și Tang cofondată în 2013, a devenit mai răspândită (și mai valoroasă) ca niciodată în timpul pandemiei, deoarece restaurantele și clienții au pivotat la livrare. A devenit publică la bursa din New York în decembrie. Fang a ocupat anterior funcția de director tehnologic al companiei, în timp ce Tang era directorul de produse. Acum, Tang deține 4 % din DoorDash.

#12. Andy Fang (29 de ani) – 1,1 miliarde de dolari

Andy Fang este un cofondator al aplicației de livrare a produselor alimentare DoorDash și servește ca șef de inginerie pentru consumatori. El deține aproximativ o participație de 4 % la DoorDash.

Vezi aici și topul celor mai bogați oameni din întreaga lume în anul 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente