(video) Filme nominalizate la Oscar pe care poți să le vizionezi pe platformele disponibile în Moldova

film
Foto:Colaj #diez; foto: Netflix; Alamo DraftHouse Cinema

Cea de a 94-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film va onora cele mai bune filme lansate între 1 martie și 31 decembrie 2021 și este programată să aibă loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California la 27 martie 2022.

În acest sens, echipa #diez a pregătit o listă de filme nominalizate pentru premiile Oscar, care pot fi vizionate pe platformele disponibile în Moldova.

Nextflix (7,99 euro lunar)

# The Lost Daughter

The Lost Daughter este un film de dramă psihologică din 2021, scris și regizat de Maggie Gyllenhaal în debutul ei în regie, bazat pe romanul cu același nume din 2006 al Elenei Ferrante. Filmul relatează povestea unei femei pe nume Leda, care în timpul vacanței sale, întâlnește o mamă tânără care o face să-și confrunte propriile dificultăți și frustrări ale perioadei maternității.

# Tick, Tick… Bum!

Tick, Tick… Bum! este o dramă muzicală biografică americană din 2021, regizat de Lin-Manuel Miranda în debutul său în regie. Scris de Steven Levenson, filmul se bazează pe musicalul cu același nume de Jonathan Larson, o poveste semiautobiografică despre faptul că Larson a scris un musical pentru a intra în industrie. În 1992, Jonathan Larson interpretează Tick, Tick… Boom! la New York Theatre Workshop, însoțit de prietenii săi Roger și Karessa. El descrie un ticăit neîncetat pe care îl aude în cap și începe să-și spună povestea. Filmul îi are în distribuție pe Andrew Garfield, Robin de Jesús, Alexandra Shipp, Joshua Henry, Judith Light și Vanessa Hudgens.

# Lead Me Home

Lead Me Home este un scurtmetraj documentar american din 2021, regizat de Pedro Kos și Jon Shenk. Filmul urmărește mai mulți oameni care trăiesc pe străzile din orașele de pe Coasta de Vest. Conceput pentru a fi un studiu cinematografic al contrastelor, filmul va fi familiar și șocant, intim și vast. Prin împletirea poveștilor individuale cu priveliști aeriene, fotografii time-lapse și detaliile vieții urbane contemporane, Lead Me Home își propune să facă auzită amploarea acestei probleme în continuă creștere.

# Robin Robin 

Robin Robin este o animație creată prin tehnica stop-motion (când obiectele din cadrul sunt mișcate manual), produsă de Aardman Animations și creată și regizată de Dan Ojari și Mikey Please, cu un scenariu pe care l-au scris împreună cu Sam Morrison.

Robin este crescută de o familie adoptivă și iubitoare de șoareci. Pe măsură ce crește, diferențele dintre ea și familia adoptivă devin tot mai evidente. Așadar, Robin pornește într-o aventură pentru a dovedi familiei ei că poate fi un șoarece foarte bun, dar ajunge să descopere cine este cu adevărat.

# Three Songs for Benazir

Scurtmetrajul Three Songs for Benazir este un documentar afgano-american realizat de Gulistan Mirzaei și Elizabeth Mirzaei. Filmul relatează povestea lui Shaista și Benazir, un tânăr cuplu care încearcă să-și facă o viață împreună într-o tabără pentru afgani refugiați la Kabul. În cadrul scurtmetrajului apare dilema dintre iubire și responsabilitate militară, iar eroii principali sunt puși în fața unor situații în care trebuie să ia decizii și să-și stabilească prioritățile morale.

# The Power of the Dog

După prezentarea sa în luna septembrie la Festivalul de la Veneția, acest western sumbru și psihologic, regizat de Jane Campion, era considerat marele favorit la Oscarurile din 2022. Adaptat după un roman de Thomas Savage, filmul The Power of the Dog aduce pe ecrane masculinitatea nocivă a unor cowboy incapabili să își accepte sexualitatea în statul american Montana din anii 1920.

# The Mitchels vs the Machines

The Mitchells vs the Machines este o animație americană de comedie științifico-fantastică, produsă în 2021 de Sony Pictures Animation. Filmul a fost regizat de Mike Rianda (în debutul său în regie), coregizat de Jeff Rowe și scris de Rianda și Rowe. Filmul urmărește familia disfuncțională Mitchell care ajunge să salveze Pământul de la o revoltă globală a roboților în timpul unei călătorii. The Mitchells vs the Machines a fost apreciat de critici pentru animație, actorie vocală, scene de acțiune, teme, umor și reprezentarea LGBT.

# Dont Look Up

Don’t Look Up este un film american care îmbină comedia și satira, realizat în 2021 de regizorul Adam McKay, care a reușit să devină unul dintre cele mai vizionate filme de lungmetraj din istoria platformei de streaming Netflix. Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jennifer Lawrence și Ariana Grande au jucat personaje ce riscau să fie șterse de pe suprafața Pământului, împreună cu celelalte organisme vii, de o cometă care urma să lovească planeta în aproximativ șase luni. Lumea devine ideologic împărțită între cei care cer distrugerea completă a cometei, cei care condamnă panica nejustificată și cei care neagă că există cometa.


 

HBO Max (3,30 euro/lună dacă te abonezi până pe 31 martie, sau 4,99 euro/lunar după)

# Dune

Dune este filmul din categoria SF, conceput de regizorul Denis Villeneuve. Dune este ecranizarea primei părți a romanului din seria omonimă a scriitorului Frank Herbert, publicată în 1965. În această saga interplanetară, familiile aristocrate luptă pentru a prelua controlul asupra „mirodeniei”, un misterios amestec indispensabil călătoriilor spațiale, dar care nu poate fi găsit decât pe o planetă inospitalieră, în întregime acoperită de nisipuri fierbinți și traversată de viermi uriași foarte periculoși.

# King Richard

King Richard este un film american de dramă sportivă biografică din 2021, regizat de Reinaldo Marcus Green și scris de Zach Baylin. Filmul redă ascensiunea profesională a jucătoarelor de tenis Venus şi Serena Williams, în care rolul tatălui și antrenorului celor două surori, Richard Williams, este interpretat de popularul Will Smith.

Amazon Prime (5,99 euro lunar) 

# Coming 2 America

Coming 2 America este un film de comedie american din 2021, care servește drept o continuare a filmului din 1988 Coming to America, cu Eddie Murphy în rol principal. Filmul este regizat de Craig Brewer, după un scenariu realizat de Kenya Barris, Barry W. Blaustein, și David Sheffield.

# Being the Ricardos

Being the Ricardos este un film dramă biografic american din 2021, scris și regizat de Aaron Sorkin, despre relația dintre starurile show-ului I Love Lucy, Lucille Ball și Desi Arnaz, jucate de Nicole Kidman și Javier Bardem. Cuplul se confruntă cu o serie de crize personale și profesionale care le amenință cariera și căsnicia, povestea fiind relatată pe parcursul filmului din trei perspective.

Apple TV (4,99 euro lunar)

# CODA

Drama familială „CODA” relatează povestea unei adolescente Ruby, singura persoană fără deficienţe auditive dintr-o familie în care toţi ceilalţi membri – mama, tatăl şi fratele mai mare – sunt surzi.

Lungmetrajul american este o adaptare a producţiei franceze La Famille Belier, dar, spre deosebire de pelicula originală, rolurile principale din acest remake sunt jucate de actori profesionişti care sunt cu adevărat surzi. Multe dintre dialoguri au loc în limbajul semnelor, pe care actriţa care o interpretează pe Ruby, Emilia Jones, şi regizoarea filmului, Sian Heder, l-au învăţat cu ocazia realizării acestui proiect cinematografic.

# The Tragedy of MacBeth

The Tragedy of MacBeth este un thriller istoric american, scris și regizat de Joel Coen și bazat pe piesa „Macbeth” de William Shakespeare. Filmul relatează povestea unui lord scoțian care este convins de către trei vrăjitoare că va deveni următorul rege al Scoției, iar soția sa ambițioasă îl sprijină în planurile sale de a prelua puterea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente