Proteste la punctele vamale de trecere polono-belaruse. Camioane moldovenești sunt blocate pe teritoriul Poloniei

polonia
Foto:Facebook/ Agenția Națională Transport Auto

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat că, potrivit informației prezentate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în prezent continuă agravarea situației la punctele de trecere a frontierei de stat între Polonia și Belarus. Blocajele au fost cauzate de protestatarii care opresc traversarea unităților de transport rutier de mărfuri cu destinația finală Federația Rusă și Republica Belarus, indiferent de țara de înmatriculare a camioanelor.

Potrivit comunicatului, la demersurile repetate ale Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, în vederea deblocării trecerii unităților de transport moldovenești cu destinația finală Federația Rusă și Belarus, autoritățile poloneze au afirmat că nu pot întreprinde niciun fel de acțiuni pentru a facilita traversarea frontierei de către camioanele din Republica Moldova în condițiile în care accesul la puncte de control polono-belaruse sunt blocate de către protestatari.

„Menționăm că în prezent sunt blocate toate unitățile de transport aflate la frontiera polono-belarusă; cozile formate la punctul de trecere a frontierei de stat poloneze, Kukuryku (Koroszczyn), depășesc lungimea de 70 de kilometri”, menționează agenția.

În contextul celor expuse, ANTA atenționează operatorii de transport să evite efectuarea transportului rutier internațional de mărfuri în tranzit prin teritoriul Poloniei cu destinația finală Federația Rusă și Belarus până la ameliorarea situației.


Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 28 de zile țările se află conflict armat. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente