Nanosatelitul „TUMnanoSAT”, recepționat de Agenția Aerospațială Japoneză JAXA, a fost instalat în containerul JSSOD, din care va fi plasat pe orbită

CNTS_UTM
Foto: UTM

Nanosatelitul „TUMnanoSAT”, elaborat de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), a ajuns la Agenția Aerospațială Japoneză – JAXA, unde a susținut cu succes ultima inspecție tehnică, după care a fost instalat în capsula de lansare JSSOD, din care va fi plasat pe orbită. Agenția din Japonia va asigura transportarea nanosatelitului „TUMnanoSAT” spre Stația Spațială Internațională, prin intermediul lansatorului Falcon 9 al companiei SpaceX din SUA.

După cum se anunța anterior, nanosatelitul „TUMnanoSAT” a trecut toate testele funcționale la Institutul de Științe Spațiale din România, conform rigorilor Agenției Aerospațiale a Japoniei și pe 21 februarie a fost expediat către Agenția Aerospațială Japoneză – JAXA.

Într-o sesiune online a Agenției Aerospațiale Japoneze și a Centrului  Național de Tennologii Spațiale din cadrul UTM, din 2 martie curent, a fost efectuată ultima inspecție tehnică și s-a oficializat predarea nanosatelitului „TUMnanoSAT” către JAXA. După un curs de pregătire specială a „TUMnanoSAT” pentru lansarea către Stația Spațială Internațională, pe 4 martie curent, colaboratorii JAXA au montat nanosatelitul în capsula de lansare JSSOD, cu care va fi expediat în SUA pentru a fi, ulterior, transportat spre ISS cu lansatorul Falcon 9 al companiei SpaceX.Centrul Național de Tehnologii Spațiale al UTM ține să mulțumească Oficiului Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale și Agenției Aerospațiale din Japonia. Acest proiect a fost posibil datorită programului KiboCUBE de lansare a nanosateliților educaționali de pe Stația Spațială Internațională.

Mai multe detalii pot fi urmărite pe:
# Twitter;
# Facebook;
# LinkedIn.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente