Maia Sandu: „Afirmația despre intenția de a introduce stare de asediu în Republica Moldova este falsă”

Maia Sandu
Foto: Președinția Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu a venit cu clarificări după ce deputatul ucrainean Honcearenko a declarat despre intenția de a se introduce stare de asediu în Republica Moldova. Șefa statului a spus că această afirmație este un fals.

„Nu există semnale că Republica Moldova ar fi supusă unor riscuri legate de războiul din Ucraina și nicio premisă pentru ca Moldova să se implice militar în acest conflict. Nu s-a dat niciun ordin de mobilizare a armatei. Conform constituției, Republica Moldova este o țară neutră. Noi nu ne vom implica în niciun fel în conflictul din țara vecină. Reiterez îndemnul meu de a verifica informațiile consumate și de vă informa doar din surse credibile și oficiale. Distribuirea falsurilor care incită la violențe sau care pot dăuna cauzei păcii va fi pedepsită conform legii”, a menționat Sandu.

Autoritățile au mai dezmințit alte două falsuri care circulă astăzi în spațiul online.

„În urma ultimelor zvonuri apărute pe anumite canale de Telegram, reiterăm următoarea informație – NU există nicio premisă pentru ca Republica Moldova să fie implicată militar sau să fie supusă unui risc. În Moldova nu este stare de asediu și nu s-a dat ordin de mobilizare. Conform constituției, Moldova este o țară neutră din punct de vedere militar. Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale”, a declarat Ministerul de Interne.

„Misiunile diplomatice nu sunt evacuate din Republica Moldova. Misiunile diplomatice continuă să lucreze în Republica Moldova în strânsă cooperare cu autoritățile noastre pentru a ajuta refugiații care sosesc în țara noastră ca urmare a războiului din Ucraina. În același timp, numeroși diplomați acreditați în țara vecină își găsesc în aceste zile refugiu în Chișinău, la fel ca misiunea civilă a OSCE. Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și credibile!”, au declarat autoritățile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente