Fondurile de finanțare pentru tinerii antreprenori au fost suplinite cu 120 de milioane de lei. Cine poate beneficia

bani-portofel-diez-scaled-920×614
Foto:diez.md

Programul Facilitate de Creditare a Tinerilor (FCT) a fost suplinit cu 120 de milioane de lei pentru anul 2022. Astfel, tinerii antreprenori vor putea beneficia în continuare de credite unice. Valuta și suma maximă a unui sub împrumut este de 1,5 milioane de lei.

Programul are ca scop sporirea accesului tinerilor întreprinzători la resursele creditare pentru favorizarea diminuării ratelor fixe, susținerea implementării ideilor de afaceri, crearea și menținere locurilor de muncă, acasă, pentru tineri, contribuind la diminuarea consecințelor pandemiei COVID-19 asupra întreprinderilor sectorului real.

Beneficiarii programului pot fi întreprinderile înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, fondatorii cărora sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, precum și persoanele care dețin cel puțin 75 % din proprietatea întreprinderii.

Maturitatea sub împrumuturilor:
# până la opt ani pentru proiectele investiționale și până la patru ani pentru completarea mijloacelor circulante necesare;
# perioada de grație este până la 12 luni.

Activitățile beneficiarilor, cheltuielile cărora pot fi eligibile pentru finanțare:
# procurarea mărfurilor și serviciilor, inclusiv a capitalului circulant în conformitate cu condițiile generale ale liniei de credit administrate de OGPAE, din care se finanțează subproiectul;
# afaceri în agricultură și în alte domenii de activitate eligibile pe tot teritoriul țării.

Pentru mai multe detalii puteți accesa acest link.

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente