(video) Cum descifrează moldovenii emoțiile emoticoanelor? Este important ca interlocutorii să cunoască semnificațiile lor

hfg

Cu certitudine, fiecare dintre noi folosim emoticoanele pentru a oferi încărcătură emoțională textului când expediem mesaje. Mai mult, fiecare dintre noi percepe emoția de pe emoticon în mod personal și nu mereu cel care recepționează mesajul înțelege la fel ca tine semnificația emoției pe care i-ai trimis-o. De aceea, am decis să întrebăm moldovenii cum înțeleg emoțiile pe care le exprimă emoticoanele din chaturile noastre.

Trecătorilor le-am arătat 10 emojiuri/emoticoane și i-am rugat să ne spună ce stare/emoții transmit. În multe cazuri, aceștia ofereau descrieri diferite ale unuia și aceluiași emoticon. Vă invităm să priviți videoclipul de mai jos și să vă comparați propriile percepții în raport cu aceste emoții.

Totuși, ne-a fost interesant să aflăm semnificația reală a acestor emojiuri accesând tălmăcitorul emoticoanelor. Și haideți să vedem ce într-adevăr transmit ele.

Este destinat să descrie stare de nervozitate sau de disconfort, dar și pentru a exprima starea de „uf!” ștergând sudoarea de pe frunte.

Deseori este folosit cu intenția de a flirta sau pentru insinuări sexuale.

Adesea este folosit pentru a transmite starea de fi de cool. Poate exprima, de asemenea, o atitudine încrezătoare, fără griji sau că ceva este excelent.

Adesea transmite entuziasm sau dragoste, pasiune și adorație, de exemplu, iubesc/sunt îndrăgostit de această persoană sau de acest lucru.

Exprimă o gamă de sentimente de fericire și de afecțiune, în special îndrăgostirea.

Transmite durere de neconsolat, dar și alte sentimente intense, cum ar fi râsul incontrolabil, mândria sau bucuria copleșitoare.

Este folosit pe scară largă pentru a arăta că ceva este amuzant sau plăcut la culme. A fost cel mai folosit emoji pe toate platformele din 2011 până în 2021.

Este folosit în mod obișnuit pentru a transmite ironie, sarcasm, glume sau un sentiment de prostie.

Poate transmite în mod diferit un sentiment de distracție, prostie, fericire, felul de a părea drăguț sau glumeț.

Deși intenționează să reprezinte groază și frică, transmite de obicei sentimente precum șoc, uimire, neîncredere și emoție intensă, ca un fan care țipă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente