Chișinăul ar putea rămâne de luni, 24 ianuarie, fără serviciile de taxi. Care sunt cauzele

Taxi
Foto:depositphotos.com

Asociația Transportatorilor Auto în Regim Taxi anunță că începând de luni, 24 ianuarie, serviciile de taxi din Capitală și-ar putea sista activitatea. Cauza – creșterea bruscă a prețului la gaz metan, astfel activitatea lor devenind nerentabilă.

Taximetriștii din companiile care nu pot în nici un fel să stabilească tarife care să acopere costuri şi impozite încep să protesteze, exprimându-și nemulțumirea față de creșterea prețurilor și lipsa de venituri.

„De luni Chișinăul poate să rămână fără taxiuri. Ținând cont de creșterea prețurilor la gazul metan la stațiile de alimentare GNC din 22 ianuarie a.c., munca în taxi devine nerentabilă atât pentru șoferi, cât și pentru companiile de taxi. Dacă situația nu se va schimba urgent, aceasta va duce inevitabil la creșterea tarifelor pentru serviciile de taxi”, se arată în mesajul Asociației.

Amintim că, în urma creșterii costului la gazele naturale Transautogaz a anunțat o modificare a prețului la gazele naturale comprimate. Astfel, prețul pentru gazul metan urmează să depășească 17 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente