(video) „Cânt despre ce nu iubesc și despre ce mă tem.” Vlad Sabajuc, despre proiectul muzical Satoshi

FotoJet – 2022-01-22T172218.134
Foto: Vlad Sabajuc/Satoshi

Vlad Sabajuc este un tânăr din Moldova care, în martie 2020, a lansat propriul proiect muzical Satoshi. Este originar din Cahul, iar stilistic din muzica rap. Parcursul său muzical o să vi-l povestim în articolul de mai jos, în special, pentru că Vlad aka Satoshi a devenit parte a label-ului Versus Artist din Moldova.

Satoshi vine din japoneză și înseamnă „înțelepciune” sau „gândire limpede”, spune Vlad. Iar ceea ce face el acum reprezintă o etapă în care încearcă să înțeleagă cum trebuie să scrie mult mai viu și mai puțin impresionant.

„Cânt despre ce nu iubesc și despre ce mă tem”

„Scriu demult, însă acum sunt la etapa în care înțeleg că trebuie să scriu mai omenește, mai mult viu și mai puțin impresionant. Îmi amintesc că, prin anul doi de facultate, voiam să scriu rap tehnic, cel de care nu mai era la noi, fiind influențat mult de Eminem, Tech N9ne, Onyx etc.

Acum, cânt despre ce nu iubesc și despre ce mă tem. Timp, dualismul interior, ura din fiecare. Stilistic e trap cu energie de metal, deși am și piese mai pop, pentru că asta de cele mai multe ori prinde la public”, ne spune Vlad.

RUSH este despre graba noastră de a ațâța destinul”

Pe 21 ianuarie 2022, Satoshi a lansat un nou single, unul foarte special pentru el. Cântecul, relatează Vlad, este despre veșnica noastră dorință de a ne lua la fugă cu destinul. De producția piesei s-a ocupat Mihăiță Chiriac, iar regia, direcția de imagine și montajul video le aparțin lui Vadim Papuc.

„Piesa RUSH este despre graba noastră de a ațâța destinul. Știm consecințele, dar de multe ori asta nu ne oprește în fața deciziilor proaste. De aceea, a doua strofă vine cu soluția – rush – în sensul de a te grăbi, dar nu spre a distruge, ci spre a evolua. Am lansat piesa pe 21 ianuarie 2022, pentru că exact cu 10 ani în urmă s-a lansat Carla’s Dreams, un proiect important pentru mine. Am vrut să fie un omagiu și un bun început de an”, menționează tânărul artist.

 

După cum ziceam în debutul articolului, proiectul Satoshi a devenit parte a label-ului Versus Artist, o decizie pe care Vlad a cântărit-o mult timp.

„Vorbeam cu Roman Burlaca de un an, el văzuse ceva în mine. Inițial, nu găseam un numitor comun, dar în timp, ne dădusem unul altuia credite de încredere prin acțiuni și lucruri practice făcute împreună, am înțeles că am putea funcționa ca echipă. La un moment dat, organic, am ajuns la decizia de a fi parte din Versus Artist”, povestește Vlad.

„Singur e mai greu, deoarece compromiți din calitate”

În urma celor menționate mai sus, acum Satoshi este parte a unei echipe care știe ce face în materie de audiovizual și online.

„Singur e mai greu, deoarece compromiți din calitate. Vom lucra și vom vedea ce obținem și ce nu. Mersi lui Roman pentru încredere”, menționează Vlad.

Cu toate că Moldova nu este tocmai un spațiu fertil pentru industria muzicală, în ultima perioadă, lucrurile ușor, ușor se schimbă, despre asta vorbesc și precedentele artistice pe care le avem.

„Nu avem industrie muzicală după părerea mea. Lumea nu trăiește cu asta, circulația monetară e mică dacă excludem nunțile, la radio nu poți organiza un live session așa cum ne place să vedem peste Prut, legislația cu privire la drepturile de autor este șubredă. Orice ar fi, trebuie să lucrezi, să înțelegi unde te afli și înainte. Din fericire, deja avem câteva precedente mari”, mai istorisește artistul.

„Agresivitatea din muzica mea mă reprezintă tot mai puțin”

Cine l-a văzut pe Satoshi în scenă știe că el nu este personaj, ci are un suflu de autenticitate care îl face tare memorabil. Iar un element propriu care îi aparținea până nu demult artistului era „agresivitatea muzicală” care se manifesta prin accentele grele pe care le punea muzicii sale.

„Am spus într-o postare că nu mai strig. Agresivitatea din muzica mea mă reprezintă tot mai puțin. Acum caut gând și muzică. Iar în februarie urmează să lansez primul album, acolo mai am ceva «hâr-hâr» în voce, dar deja e mai lucid.

În perspectivă, vreau să găsesc identitatea muzicală până la capăt și să fac maximum cu ea. Mai e mult de lucru la text, la muzicalitate, la mine, dar asta e interesant”, punctează Vlad aka Satoshi.

Mai jos, vă lăsăm să audiați cântecul RUSH. Enjoy!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente