ANRE a stabilit un nou preț pentru gazele naturale. Din anul 2022, vom plăti cu 8 bănuți mai puțin

gaz-750×430
Foto: N4.md

În ședința de astăzi a ANRE, membrii prezenți la ședință au decis asupra unui nou tarif la gazele naturale începând din anul 2022.

Astfel, prețurile pentru furnizarea gazelor naturale de către „Moldovagaz” pentru anul viitor va fi de 413 dolari pentru o mie de metri cubi.

Începând cu 1 ianuarie 2022, un metru cub de gaz va costa 11 lei, inclusiv cu TVA. Prețul vechi este de 11,08 bani.

Vezi aici cum pot obține consumatorii casnici compensații la facturile la gaz în perioada rece a anului.

În octombrie, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot prin intermediul companiei Energocom.

În urma stabilirii noului contract cu Rusia, pe 9 noiembrie, ANRE a aprobat tariful de 10,26 lei pentru 1 m³ de gaz pentru consumatorii casnici în perioada 1 noiembrie-30 noiembrie, ceea ce este de 2,4 ori mai mult decât prețul anterior de 4,2 lei per metru cub.

Luând în calcul și TVA de 8 %, gazul îi costă pe consumatorii casnici 11,08 lei pentru 1 m³.

Amintim că Republica Moldova a instituit starea de urgență pe o perioadă de 30 de zile (22 octombrie-30 noiembrie), din cauza eșecului negocierilor dintre Moldovagaz și concernul rus Gazprom în privința contractului de furnizare a gazelor naturale și a reducerii volumului livrărilor din partea Rusiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente