Serviciul de Internet mobil 4G devine tot mai popular în Moldova. Majoritatea utilizatorilor accesează Internetul prin utilizarea smartphonului

61b35227afdaf
Foto: Bizlaw.md

 Potrivit datelor statistice privind evoluția pieței serviciilor de acces la Internet mobil în trimestrul III al anului 2021, numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin rețele 4G a crescut, față de sfârșitul anului 2020, cu circa 25,5 % și a alcătuit circa 2,1 milioane dintre care circa 2 milioane au accesat Internetul mobil prin smartphone, iar restul au utilizat Internetul dedicat (modemuri/carduri).

Totodată, numărul total al utilizatorilor de Internet mobil (2G, 3G, 4G + dedicat) s-a majorat cu 17,6 %  și a depășit 2,7 milioane de lei.

În trimestrul III, utilizatorii de Internet mobil prin smartphone au generat peste 38,3 milioane de GB (cu peste 77 % mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut), iar traficul generat de cei care au utilizat accesul dedicat la Internet a scăzut cu 11,5% și a totalizat peste 14,9 mil. GB. Un utilizator care a accesat Internetul mobil de pe smartphone a generat în medie un trafic lunar (AUPU) de 5,1 GB, iar un utilizator care a folosit accesul dedicat la Internet – un AUPU de 28,8 GB. În același timp, traficul generat de cei care au utilizat accesul dedicat la Internet a scăzut cu 11,5 % și a totalizat peste 14,9 milioane de GB.

Cotele  de piață ale celor trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil, în funcţie de cifra de afaceri, au fost următoarele: Orange Moldova – 61,7 %, Moldcell – 32,4 % şi Moldtelecom – 5,9 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente