În conformitate cu legislația, APL-uile de gradul 1 și 2 din țară trebuie să aibă un site oficial funcțional și modernizat. Pentru a îmbunătăți situația la acest capitol în raionul Ceadâr-Lunga, Centrul pentru susținerea inițiativelor civice „Grin” a lansat proiectul „Dezvoltarea instrumentelor de comunicare civică și publică este cheia dezvoltării de succes a societății civile la nivel local”.
În cadrul proiectului, au fost organizate traninguri pentru persoanele responsabile de site-urile oficiale ale APL-urilor. La fel, pentru două sate care nu aveau pagină oficială a fost creată platforma.
Iar pentru cetățenii activi a fost creat un studio pentru dezbateri, unde urmează să se discute cele mai importante probleme ale raionului Ceadâr-Lunga.
Vezi mai multe detalii în videoclipul de mai jos.
În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.