Transportatorii din Moldova vor ieși pe 16 decembrie la proteste în PMAN. Vor fi suspendate mai multe rute

transportatori
Foto:Diana Raileanu (RFE/RL)

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că transportatorii rutieri de persoane vor organiza un protest repetat împotriva MIDR și ANTA joi, 16 decembrie 2021 în PMAN cu participarea a aproximativ 200 unități de transport.

„Cerințele rămân aceleași. De la data ultimului protest și până în prezent MIDR nu a întreprins nici o acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le încasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor, etc.”, se menționează într-un comunicat emis de APOTA.

Protestul din 16 decembrie va fi efectuat în două modalități. Concomitent cu ieșirea în PMAN a unităților de transport, vor fi suspendate pe întreg teritoriul țării un număr impunător de curse regulate.

Amintim că transportatorii au ieșit la protest în data de 25 noiembrie. Motivele protestului au fost aceleași ca în documentul de mai sus.

Totodată, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spusese atunci că nu va semna nicio majorare nejustificată. Acesta a specificat că transportatorii vor dublarea sau chiar triplarea tarifelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente