Suntem tot mai aproape de sărbătorile de iarnă, ceea ce înseamnă că foarte curând (sau deja) casele noastre vor fi inundate de miros de brad. Adevărul este că mulți dintre noi pledează pentru un brad natural în schimbul celui artificial, de aceea noi vrem să vă reamintim despre opțiunea pomilor de Crăciun în ghiveci, care nu produc pagube ecologice și care pot fi replantați ulterior așa încât să vă bucure anul împrejur.
Am selectat câteva companii locale care oferă spre vânzare pomi naturali la prețuri democratice, în funcție de înălțime și alți parametri.
Luxgarden
Luxgarden oferă livrare sau puteți alege singuri brazii la următoarele adrese: str. Lunca Bâcului 41/1 și str. Calea Basarabiei 12/2.
Prețul brazilor variază între 600 și 900 de lei.
Aici este pagina de Instagram a companiei.
Brazi_Online
Oferă livrare gratuită în raza orașului Chișinău. Prețul brazilor variază între 999 și 1 999 de lei, plus un cadou.
Aici este pagina de Instagram a companiei.
Bradut.md
Oferă livrare gratuită în raza orașului Chișinău. Prețul brazilor variază între 650 și 1 590 de lei.
Aici este pagina de Instagram a companiei.
Brazi Online
Oferă livrare gratuită în raza orașului Chișinău. Prețul brazilor variază între 550 și 750 de lei.
Aici este pagina de Instagram a companiei.
Bradissimo
Oferă livrare gratuită în raza orașului Chișinău. Prețul brazilor variază între 790 și 1 290 de lei.
Aici este pagina de Instagram a companiei.
Îngrijirea unui astfel de brad
#1. Când ajunge brăduțul, pune-l într-un garaj, într-o magazie sau pe un balcon închis ca acesta să se obișnuiască cu aerul mai cald.
#2. Apoi, ține-l într-un loc răcoros și udă-l cu un litru de apă pe zi. Frecvența de udare poate fi de la zilnic până la două-trei ori pe săptămână. Faci asta în funcție de temperatura camerei în care este amplasat.
#3. Brăduțul trebuie ținut departe de sursele de căldură (calorifer, aerotermă, sobă, șemineu etc.) și, preferabil, la o temperatură rezonabilă pe perioada cât e împodobit (o temperatură de peste 23 de grade nu este recomandată), ideal, într-o zonă răcoroasă a casei.
#4. Pentru o udare optimă, trebuie urmărit cât de umed este pământul din jurul rădăcinii, iar udarea să se facă în funcție de aceasta (pământul din ghiveci nu trebuie lăsat să se usuce). Udarea se face în jurul trunchiului, iar vasul în care este brăduțul/molidul trebuie să aibă găuri și o farfurie mare pentru scurgerea apei în exces.
#5. Dacă vrem să-l împodobim cu ornamente electrice, este recomandat să le alegem pe cele care au puterea de încălzire cât mai redusă. Deci căldura lor să nu ducă la deteriorarea sau chiar moartea brăduțului.
#6. După ce îl despodobești, mută-l timp de două zile într-o încăpere cu temperatură mai scăzută decât în casă (acolo unde l-ai ținut când l-ai adus acasă prima oară). După acele două zile, îl poți scoate afară, în aer liber.
#7. Dacă nu este îngheț, plantează brăduțul în pământ chiar atunci. Dacă este îngheț, lasă-l în ghiveci până trece gerul, dar protejează-i rădăcina. Protejarea rădăcinilor se face învelind ghiveciul cu o rogojină, cu un geotextil sau cu o folie de plastic înfășurată de câteva ori în jurul ghiveciului. Poți folosi și cârpe.