Printre prioritățile principale ale politicilor de sănătate este și garantarea accesului la serviciile de sccreening audiologic pentru nou-născuți, care permite depistarea timpurie a pierderii de auz. Astfel, pentru a integra screeningul audiologic în sistemul de sănătate local prin elaborarea noilor strategii bazate pe cifre și date concrete a fost implementat proiectul „Guvernăm împreună pentru o sănătate mai bună”.
Autorii proiectului, Asociația de Suport Familial de Recuperare Timpurie a Copiilor cu Deficienţe de Auz și Văz „AudiViz”, au dezvoltat un model de politici de sănătate prin elaborarea Planului de acțiuni, prin crearea unei Baze de date electronice, elaborarea unui suport metodico-didactic pentru specialiștii din medicina locală și de includere a programului de screening audiologic neonatal în lista serviciilor medicale primare locale a Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Sanatate Sîngerei.
La fel, au fost organizate mai multe sesiuni de informare pentru cetățeni. În cadrul acestora, populația a fost informată despre importanța efectuării screening-ului audiologic, despre transparența și eficacitatea serviciilor medicale oferite copiilor.
În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.