Orașul Ștefan Vodă a fost desemnat învingătorul concursului național „Capitala Tineretului 2022”

ștefan vodă

În acest an, titlul de „Capitala Tineretului” merge la orașul Ștefan Vodă. Localitatea câștigătoare a fost stabilită în baza deciziei Comisiei de evaluare instituită de către Ministerul Educației și Cercetării. 

În cadrul Programului „Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022” urmează a fi concentrate o serie de activități de tineret ale autorităţilor administrației publice centrale și locale, organizațiilor necomerciale, partenerilor de dezvoltare și societății civile.

Pentru derularea programului, Ministerul Educației și Cercetării va acorda un suport financiar în valoare de circa un milion de lei, iar autoritățile locale vor contribui cu peste 400 000 de lei.

În cadrul concursului, orașul Ștefan Vodă, a propus circa 51 de activități de tineret printre care organizarea Hackathonului „Antreprenoriatul social – Be Change”; a concursului de Granturi pentru susţinerea iniţiativelor de antreprenoriat ale tinerilor; Forumul naţional „Tinerii schimbă Moldova”; Iarmarocul profesiilor; evenimente TEDx Talks etc. La fel, vor fi organizate o serie de activități tematice îndreptate spre consolidarea spiritului civic al tinerilor; promovarea unui mod sănătos de viață; crearea oportunităților de petrecere a timpului liber; dezvoltarea culturală, educaţională şi antreprenorială.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii și organizațiile de tineret, care au propuneri de activități relevante ce pot fi desfășurate în cadrul Programului „Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022”, să completeze acest formular.

Mai jos vedeți lista câștigătorilor din anii precedenți.

2011 municipiul Ungheni
2012 municipiul Cahul
2013 orașul Ialoveni
2014 orașul Soroca
2015 orașul Sîngerei
2016 orașul Ialoveni
2017 satul Varnița (din raionul Anenii Noi)
2018 municipiul Cahul
2019 satul Costești (din raionul Ialoveni)
2020-2021 satul Sipoteni (din raionul Călărași)
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente