Comisia Europeană a decis! Certificatele anti-COVID-19 eliberate în Moldova vor fi recunoscute în UE

certificat
Foto: #diez

Comisia Europeană a emis astăzi, 15 noiembrie, o decizie prin care certificatele anti-COVID-19 emise în Moldova devin echivalente cu certificatele digitale COVID din Uniunea Europeană.

Prin urmare, certificatele eliberate în țara noastră vor fi acceptate în țările UE în aceleași condiții ca certificatele digitale emise de UE. În același timp, Moldova va accepta certificatul digital COVID al UE pentru călătoriile în țara noastră.

Conform deciziei, certificatul COVID include următoarele: certificatul de vaccinare anti-COVID-19, testele la COVID-19 și certificatele de recuperare (care confirmă că ai trecut prin boală). Certificatul digital COVID-19 îl poți descărca AICI!

Extras din decizia emisă de Comisia Europeană

Decizia va intra în vigoare începând cu data de 16 noiembrie 2021 și se referă nu doar la Republica Moldova, ci și la certificatele emise de Georgia, Noua Zeelandă și Serbia.

„Sunt încântat să văd că numărul de țări care doresc să adere la sistemul UE continuă să crească. Prin deciziile de astăzi, 49 de țări și teritorii de pe cinci continente sunt conectate la sistemul UE de certificat digital COVID”, a declarat Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders.


Conform ultimelor date emise de Ministerul de Externe, acces în țările străine folosind certificatul național de vaccinare:

Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Uzbekistan.

Se permite accesul: În baza  certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, este permis accesul cetățenilor moldoveni în următoarele țări: Bulgaria, România, San Marino, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Olanda, Cehia, Macedonia de Nord, Spania, Albania, Belgia, Canada, Italia, Arabia Saudită, Marea Britanie, Malta.

Mai multe detalii despre condițiile de călătorie peste hotare pentru moldoveni găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente