Operațiunea „Tulburel” a luat sfârșit. Au fost depistați peste 500 de șoferi în stare de ebrietate la volan

78490813_2413006158826809_7477743374657650688_o
Foto:INSP

Toată luna octombrie, pe teritoriul țării s-a desfășurat Campania „Tulburel”, care a avut drept scop consolidarea eforturilor comune în vederea sensibilizării publicului larg asupra importanței soluționării problemelor legate de consumul de alcool, sporirea gradului de conștientizare a populației, în special a tinerilor cu privire la efectele dăunătoare ale consumului de alcool.

Așadar, potrivit Poliției Moldovei, pe parcursul a celor 31 de zile, în traficul rutier au fost depistați în stare de ebrietate la volan peste 500 de șoferi.

Peste 400 dintre aceștia erau în stare de ebrietate avansată, fiind ridicate 345 de unități de transport și duse la parcările specializate.

„Au fost sancționate 40 de persoane care au comercializat băuturi alcoolice contrafăcute, iar 9 procese verbale au fost întocmite celor care au vândut băuturi alcoolice minorilor. Iar alte 574 de persoane au fost documentate pentru că au consumat produse alcoolice în locuri interzise.”, se arată într-o notă informativă a oamenilor legii.

De asemenea au fost informați peste 3 000 de posesori de arme despre riscul folosirii ei în stare de ebrietate.


Subliniem că pe 1 octombrie a fost dat start operațiunii „Tulburel”, care avea drept scop depistarea și documentarea conducătorilor care se urcă în stare de ebrietate la volan.

Conform legislației, conducerea unității de transport în stare de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 25 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității cu o durată de la 40 la 60 de ore. În plus, șoferii sunt privați de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an. Dacă sunt prinși în stare de ebrietate alcoolică avansată la volan, șoferii riscă anularea dreptului de a mai conduce unități de transport.

În contextul dat, oamenii legii mizează și pe implicarea cetățenilor:
dacă ai consumat alcool nu urca la volanul mașinii;
# nu îți încredința automobilul unui șofer băut;
# dacă ai văzut grupuri unde se consumă alcool și sunt persoane violente, implică-te, apelați la 112 pentru a ne informa, ca să putem interveni și preveni unele situații grave.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente