Părinții au transmis petiția în adresa guvernului prin care cer anularea prelungirii vacanței de toamnă cu șapte zile

unnamed-5-512×288
Foto: buzz.md

Astăzi, în fața guvernului s-a desfășurat un protest în care părinții și-au exprimat dezacordul cu decizia autorităților de a prelungi vacanța de toamnă cu încă șapte zile. În consecință, părinții au semnat o petiție prin care cer redeschiderea școlilor și reluarea orelor cu prezența fizică a elevilor.

Părinții au transmis petiția reprezentanților guvernului. Iată ce a declarat Ala Revenco, co-fondatoarea Asociației „Părinți Solidari”.

„Școala devină o soluție de rezervă pentru toate crizele în perioada pandemică. Nu avem alte domenii care să fie atât de restricționate cum este școala. Școala nu este instituția care aduce bani în buget, dar care provoacă cheltuieli. Pe termen lung, aceasta va genera probleme foarte grave pentru copiii noștri. În ultimii doi ani nu s-a făcut carte din cauza diferitelor modele de predare (online, hibrid, mixt). Acum ne-am trezit cu vacanță prelungită cu șapte zile, iar copiii vor trebui să le recupereze până la sfârșit de semestru. Va fi o încărcătură foarte mare pe elevi. Chiar OMS a recomandat țărilor europene ca școlile să se închidă ultimele și să se redeschidă primele. La noi se fac nunți și cumetrii cu școli închise. Noi, părinții nu ne putem stabili un program normal de muncă. Ba grădinițe închise, ba școli închise, ba regim online, ba lecții prescurtate.

În acest sens, solicitarea noastră este ca elevii să revină la școală cu prezența fizică. S-a făcut mai mut rău decât bine în urma deciziilor de a închide școala în ultima perioadă. Petiția a fost semnată de 953 de părinți. Vrem să fim auziți”, a declarat co-fondatoarea Asociației Părinții Solidari, Ala Recenco.

Vă amintim că, sâmbăta trecută, un grup de părinți  a lansat o petiție online prin care cer autorităților să anuleze decizia prin care s-a hotărât prelungirea vacanței de toamnă cu încă șapte zile. Părinții motivează acest lucru prin faptul că trebuie să lucreze, dar să nu stea acasă cu copiii.

Vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal a fost prelungită până pe 7 noiembrie. Un ordin în acest sens a fost semnat joi, 28 octombrie, de către ministrul educației, Anatolie Topală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente