De aproape nouă ani, filiala Code Factory din Republica Moldova contribuie la ridicarea nivelului domeniului IT autohton prin multiple proiecte ambițioase. Fiind un bun prieten al UTM, revine mereu cu diverse propuneri și inițiative la Universitatea din care, ca dintr-un nesecat izvor, își selectează viitorii angajați.
Este și cazul recentului concurs, care a avut scopul de a promova cel mai esențial factor pe care se menține atmosfera de creativitate și flexibilitate a unei echipe de succes – locul de muncă. Denumirea a fost asociată cu cea a companiei, dar și cu scopul principal al competiției – „Code Factory Design”.
Ideea a fost sugerată de actuala perioadă influențată de pandemie – chiar dacă angajații s-au acomodat să lucreze de acasă, sentimentul că sunt așteptați la birou ar trebui să-i susțină mereu. Și nu doar ca sentiment în sine, dar și ca factor real, material. De aici și necesitatea de a transforma biroul într-un hub, în care fiecare angajat să aibă posibilitatea să-și aleagă locul și anturajul care-l va satisface și inspira cel mai mult. Imediat ce a fost acceptată, ideea s-a lăsat cu o nouă așteptare – schimbarea! Și pentru că peste 70 % dintre angajații companiei sunt UTM-iști, ideea schimbării nu putea avea o altă sursă decât cea care i-a format – spiritul UTM. Astfel că s-a apelat la Alma Mater, care a dat o amploare pe merit ideii de schimbare, organizând un concurs la temă.
Era și de așteptat: concursul pentru afirmarea în cadrul acestei renumite companii de outsourcing și consultanță în domeniul IT s-a dovedit a fi unul foarte atractiv. Participanții – studenți pasionați de arte și creația artistică din cadrul FUA – Facultatea Urbanism și Arhitectură, divizați în cinci echipe, timp de două săptămâni au lucrat asupra proiectelor de reamenajare a unui birou tip open space cu zonă de relaxare.
Rezultatele au fost pe măsură, astfel încât conducerea companiei a decis să direcționeze Premiul stabilit către membrii a trei echipe desemnate drept învingătoare ale concursului. Numele lor au umplut de mândrie inimile profesorilor lor, dar și ale tuturor celor care poartă cu demnitate numele de UTM-ist.
Iar pe 28 octombrie 2021, într-un cadru solemn, directorul companiei „Code Factory”, Ghenadie Gorincioi, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, însoțit de prorectorul Dinu Țurcanu, directorul Ceghid, Radu Melnic, vice-directorul Ceghid Natalia Șestenco și reprezentanți din partea organizatorilor concursului, le-au felicitat și le-au înmânat învingătoarelor diplomele și premiile bine meritate.
# locul I și un premiu de 8 500 de lei a revenit Tincuței Panaguțî;
#locul II și un premiu de 7 000 de lei – Marinei Ciornîi;
# locul III și un premiu de 4 500 de lei – Nataliei Șipacova.
Toate cele trei învingătoare fiind studente la Facultatea Urbanism și Arhitectură, gr. DI-211M.
Mai jos puteți vedea lucrările studentelor.
Acceptate cu brio de către specialiștii „Code Factory – Moldova”, ideile sugerate de către participanții la concurs urmează a fi implementate și demonstrate beneficiarilor. De altfel, autorii acestora au și fost invitați să colaboreze în continuare cu această companie, urmând exemplul zecilor de UTM-iști care anterior și-au afirmat aici pasiunea pentru un alt domeniu la fel de vital pentru dezvoltarea socio-umană – IT-ul, manifestându-se în calitate de programatori pe Java, Scala, .Net, React, Angular sau ca Testeri, DevOps, Project Manageri, unii dintre ei avansând și la pozițiile de Technical Lead, Delivery Manager etc.
De acum înainte, parteneriatul dintre UTM și „Code Factory” SRL ar putea explora în continuare dimensiunea Design și Arte vizuale, stimulând creativitatea tinerilor, gândirea şi exprimarea lor artistică şi contribuind la creșterea unui nou flux de specialiști calificați pentru industria TIC, cu abilități în domeniul Artei.
Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.