Grădina Botanică lansează o platformă de colectare de fonduri. Primul proiect din banii colectați va fi o zonă amenajată cu lalele

gradina botanica 2020 (10)

Grădina Botanică și cu A.O. „Progresul Dendrologic” lansează platforma dendro.md – un proiect care are menirea să strângă fonduri pentru implementarea proiectelor de reconstrucție, amenajare și înfrumusețare a Grădinii Botanice. Progresul Dendrologic reprezintă o asociație obștească republicană care își focusează activitatea spre Grădina Botanică din Chișinău.

Scopul organizației este îmbunătățirea continuă a mediului prin promovarea valorilor ecologice. dendro.md este site-ul oficial a Asociației Obștești „Progresul Dendrologic”. Pe această platformă web, sunt publicate proiectele active și cele îndeplinite de organizație în scopul îmbunătățirii Grădinii Botanice pentru ca aceasta să devină un loc de odihnă mai atractiv pentru locuitorii orașului Chișinău și nu numai.

„Condițiile climatice, în special căderile de zăpadă din anii precedenți, impactul economic și social influențat de criza pandemică au determinat direct starea actuală a expozițiilor de flori și arbuști din cadrul Grădinii Botanice”, se arată într-un comunicat al instituției.

Primul proiect pe care administrația Grădinii Botanice și-l propune să îl realizeze prin intermediul platformei dendro.md este „Insula cu lalele”. Conform planului, pe insulă vor fi plantate numeroase specii de lalele. Fiind un proiect care necesită multe resurse, administrația Grădinii Botanice îndeamnă la implicarea cetățenilor, a agenților economici și a mass-mediei. Fondurile colectate urmează a fi folosite pentru a achiziționa materiale pentru crearea zonei de atracție pe insulă, crearea infrastructurii și achiziționarea soiurilor de lalele. Toate achizițiile din banii donați și mersul lucrărilor pentru amenajarea „Insulei cu lalele” vor fi publicate la fel pe dendro.md și pe rețelele de socializare ale Grădinii Botanice și ale Progresului Dendrologic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente