Marina Tauber se vrea în fruntea primăriei de la Bălți. Candidata a depus astăzi actele la CECE

tauber

Marina Tauber este candidata Partidului Politic ȘOR la funcția de primară a orașului Bălți. Tauber a depus astăzi, 22 octombrie, actele la CECE pentru a participa la scrutinul electoral din 21 noiembrie.

„Am emoții ca la examen. Este o onoare mare pentru mine să reprezint partidul „ȘOR” la alegerile din Bălți. Este un oraș extraordinar și frumos, dar cred că bălțienii merită mai mult”, a declarat Tauber.

Marina Tauber a aderat la Partidul „ȘOR” – pe atunci Mișcarea social-politică „Ravnopravie” – în iunie 2016, fiind numită vicepreședinta partidului la scurt timp după alegerea lui Ilan Șor în fruntea formațiunii politice. În 2017-2018 a îndeplinit aceeași funcție și în cadrul Asociației Obștești „Pentru Orhei”.

Tauber a candidat din partea Partidului ȘOR la funcția de primară a comunei Jora de Mijloc în cadrul alegerilor locale anticipate organizate în localitate. În urma scrutinului a obținut 61 % din voturi în primul tur și și-a început mandatul la 28 mai 2018.

La alegerile parlamentare din 2019, a concurat pe circumscripția nr. 19 Ivancea și a câștigat detașat, devenind la 9 martie deputată în Parlament și renunțând la funcția de primară a Jorei de Mijloc. La 4 decembrie a fost votată în funcția de șefă a Comisiei mediu și dezvoltare regională, fiind susținută de PSRM.

La momentul de față, Tauber este deputată în Parlamentul Republicii Moldova, după ce partidul ȘOR a acumulat 5,74 % din voturi la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente