ASP anunță locuri suplimentare pentru zilele de 23 și 25 octombrie la examenul auto din subdiviziunea Chișinău

Timpul-de-asteptare-pentru-examenul-auto-s-a-redus-pana-la-45-de-zile-il-anunta-ASP-pe-Chicu-66130-1579860651

În scopul îmbunătățirii serviciilor de programare la examen Agenția Servicii Publice, în cadrul unui exercițiu pilot, anunță despre suplimentarea capacităților de examinare la proba practică, cutie mecanică, categoria B în cadrul subdiviziunii Chișinău, cu majorarea cotei de programare la examen cu câte 95 pe zi (în total cu 190 de programări), inițiat pentru zilele de sâmbătă și luni (23 și 25 octombrie curent).

Programarea la probele teoretică și practică ale examenului de obținere a permisului de conducere poate fi făcută online sau telefonic la unic al Call-centrului 14 909.

„În limita posibilităților vom continua această practică de a majora cota de programare în zilele de sâmbătă și luni în cadrul subdiviziunii Chișinău, precum și în toate subdiviziunile teritoriale de competență”, mai anunță ASP.

Amintim că deputații au propus noi modificări în procesul de obținere a permisului de conducere. Noile sugestii au fost anunțate de Lilian Carp, în urma unei audieri publice pe care a efectuat-o Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Conform lui Carp, cea mai mare problemă depistată a fost faptul că persoanele nu se pot programa la susținerea examenului pentru permis auto. Mai exact este vorba despre sistemul de programare existent al ASP, unde unii intermediari facă câte o sută de programări, ocupând toate locurile, iar ulterior le vând celor care au nevoie să susțină examenul. Prețul pentru o astfel programare ar fi de 400 de lei.

Dacă ești pe cale să susții examenul auto sau te gândești să începi școala auto, îți sugerăm să citești acest articol, unde este descrisă pe etape experiența de a susține examenul auto în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente