Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) și-a suspendat activitatea 

ANI-1920×1020-c-default
Foto: ZdG

Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a devenit nefuncțional și și-a suspendat activitatea, după ce, în data de 30 septembrie 2021, a expirat mandatul membrului Consiliului de Integritate desemnat de către Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Prin urmare au rămas în componența doar patru membri. Astfel, Consiliul de Integritate a devenit nefuncțional, întrucât conform legislației, ședințele Consiliului de Integritate sunt deliberative, dacă la acestea participă cinci dintre membrii desemnați.

„Întru asigurarea funcționalității în continuare a Consiliului de Integritate, au fost perfectate și trimise demersuri în adresa Parlamentului Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Justiției, precum și Congresului Autorităților Locale din Moldova, pentru a desemna, conform competențelor, reprezentanți în Consiliul de Integritate, astfel încât să fie reluată activitatea, mai ales că, Consiliul de Integritate are o agendă de lucru destul de încărcată la această etapă importantă pentru societate. Având în vedere cele constatate, Consiliul de Integritate declară că, își suspendă orice activitate, până la desemnarea membrilor în Consiliu, din partea autorităților menționate supra”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente