Zeci de persoane au alergat la Maratonul Internațional din Chișinău pentru a susține persoanele grav bolnave

Foto: Hospices of Hope Moldova

Ieri, 17 octombrie, zeci de participanți au alergat pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în cadrul Chișinău Marathon, ediția 2021, la care Hospices of Hope Moldova tradițional participă.

Doritorii de a susține copiii și adulții care se află în stadii avansate de boală, s-au înregistrat la Chișinău Marathon și au participat în cursa de 5 km, 10 km, 21 km, 42 km sau Marathon For All, în susținerea Run for Hope, eveniment marca Hospices of Hope Moldova.

Hospices of Hope Moldova

Scopul evenimentului este de a colecta fonduri pentru cele patru echipe multidisciplinare, parte a rețelei Hospices of Hope Moldova, din regiunile Orhei, Soroca, Ocnița și Taraclia, care zilnic vizitează pacienții incurabili și le oferă sprijin medicamentos, psiho-emoțional și social.

Hospices of Hope Moldova

Printre participanții cursei caritabile se numără și Caroline Tissot, directoarea Biroului de Cooperare al Elveției, care a alergat 5 km pentru susținerea dezvoltării serviciilor de îngrijire paliativă în Republica Moldova, la fel și Anthony Mauger, Director SADE Moldova, care a ajutat la colectarea fondurilor și a alergat 21 km pentru Run for Hope.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente