Cine îi va lua locul lui Igor Dodon în Parlamentul Republicii Moldova

lebedinschi
Foto: Adrian Lebedinschi

Igor Dodon a anunțat astăzi, 18 octombrie, că renunță la funcția de deputat. În total, Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are 32 de deputați în acest parlament, iar al 33-lea pe listă este Adrian Lebedinschi.

Adrian Lebedinschi este un jurist și un om politic din Republica Moldova, care din octombrie 2015 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a (2014-2018), în cadrul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Începând cu anul 2009 activează ca avocat, iar anterior a fost anchetator și comisar adjunct la mai multe comisariate de poliție din Chișinău.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat de pe locul 26 în lista candidaților PSRM și inițial nu a reușit să acceadă în parlament. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015 a fost ales consilier în Consiliul Municipal Chișinău din partea PSRM, însă, după ce colegul socialist deputatul Ion Ceban, la fel ales consilier, a decis să renunțe la mandatul de deputat în favoarea celui de consilier, Lebedinschi, fiind următorul pe lista de candidați supleanți a obținut mandatul său de deputat.


Amintim că Igor Dodon a anunțat astăzi, 18 octombrie, că renunță la mandatul de deputat al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă. De asemenea, Dodon a menționat că nu va mai fi nici președinte al Partidului Socialiștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente